In cazul gastritei si herniei axiale se vor diminua cantitatile de mancare care se vor servi o data la trei ore, cu inghitituri mici, vei evita alimentele iritabile precum cele picante, bauturile acidulate, otetul si lamaia, tigarile, cafeaua, alcoolul si vei evita sa mergi la culcare imediat dupa cina. Se recomanda consumul scazut de legume si fructe crude, cereale integrale, paine neagra, orez brun, ceapa, usturoi si cacao, iar pentru a acoperi deficientele nutritionale este necesar un supliment vitaminic recomandat de medicul tau, in functie de varsta si activitatea ta fizica zilnica. Alimentele care te vor ajuta pentru a mentine sub control fluxurile gastrice sunt lactatele degresate, oul fiert, carnea fara grasime, legumele fara piele si seminte, merele la cuptor, compotul natural elaborat in casa, orezul alb, painea alba, biscuitii dietetici, uleiul de masline si floarea soarelui, apa plata, sucurile naturale diluate cu apa, infuziile si condimentele neiritante provenite din orice ierburi precum orégano, busuioc, foi de dafin sau patrunjel. Orice aliment din aceasta lista, avand in vedere o ordine clara de consum (lactatele, painea alba, biscuitii dimineata, carnea si orezul la pranz si pestele cu legume fierte seara), te vor ajuta sa ai un regim de viata sanatos si sa-ti mentii greutatea corecta si constanta.