Dieta fara gluten te ajuta sa scapi de 5 kilograme in 2 saptamani

|Livia Caled |

Printre dietele cu rezultate rapide se numara si dieta fara gluten, o dieta care presupune, pe langa reducerea portiilor, eliminarea alimentelor care contin gluten. Initial, aceasta dieta a fost conceputa pentru persoanele care au intoleranta la gluten, insa ea s-a dovedit foarte eficienta si pentru persoanele care nu sufera de aceasta afectiune.

Nenumarate studii au aratat ca eliminarea pastelor fainoase din dieta ajuta la pierderea rapida in greutate si, mai ales, la reducerea grasimii din zona abdominala. 
 
Cum slabesti 5 kilograme in 2 saptamani cu dieta fara gluten?
 
1. Mananca doar de 5 ori pe zi, 3 mese principala si 2 gustari.
 
2. Scoate din meniu toate produsele care contin gluten (cereale, paste, dulciuri).
 
3. Ultima masa a zilei trebuie sa fie cu 2 ore cel putin inainte de culcare.
 
4. Poti consuma orez, quinoa, hrisca, mei, seminte de chia, porumb si malai, linte, fasole, fructe, legume, lactate, peste, carne slaba, ulei de masline, ciuperci, ceai, cafea, cacao, miere, cartofi dulci, oua, condimente, seminte si alune.
 
5. Scoate din meniu toate alimentele procesate. 
 
6. Obisnuieste-te sa citesti etichetele produselor, de multe ori glutenul se gaseste in alimente la care nu te-ai gandi ca se poate.
 
Desi aparent, pare usor de tinut aceasta dieta, exista foarte multe alimente care contin gluten. Cele mai comune sunt painea, pastele si produsele de patiserie facute din faina de grau, orz si secara. Gluten se mai afla si in preparatele dulci, in laptele de soia cu arome, in unele mezeluri, in gemuri si sosuri preparate industrial, in supe la plic, conserve cu semipreparate, sos de soia si sosuri pentru salate, pentru imbogatirea texturii si a gustului. Si praful de ciocolata contine gluten si bulionul preparat industrial, dar si unele suplimente nutritive.
 
Cum arata meniul pentru dieta fara gluten?
 
ZIUA 1
 
Mic dejun: orez integral fiert
 
Gustare: mamaliga cu branza si iaurt
 
Pranz: supa de pui
 
Gustare: fructe
 
Cina: peste cu legume
 
 
ZIUA 2
 
Mic dejun: cereale fara gluten cu lapte
 
Gustare: iaurt
 
Pranz: carne fripta sau fiarta si legume
 
Gustare: fructe
 
Cina: salata greceasca
 
ZIUA 3
 
Mic dejun: 2 oua ochiuri
 
Gustare: un pahar de kefir
 
Pranz: ciorba de fasole
 
Gustare: fructe
 
Cina: carne la cuptor/gratar cu garnitura de cartofi fierti
 
 
Sursa foto: celiac.org.
 
 
Distribuie articolul pe: