Restrictiile la produse de origine animala de pe parcursul celor 40 de zile de post care preced Craciunul nu trebuie sa degenereze in excese de fainoase, de E-uri si de uleiuri vegetale prajite. Credinciosii crestin-ortodocsi si greco-catolici mai au de azi inainte 33 de zile de dieta de post in care vor manca doar alimente de origine vegetala, cu exceptia zilelor in care este pemis consumul de peste. Medicii atrag atentia asupra riscurilor de a transforma ceea ce ar trebui sa fie o perioada de purficare intr-o sursa de toxine si chiar de kilograme in plus. „Trebuie evitate pe cat posibil produsele cu grad inalt de procesare, cu adaosuri de E-uri, precum pateurile vegetale si toate preparatele vegetale gustoase, dar bogate in aditivi, precum glutamatii si pirofosfatii", recomanda medicul nutritionist Adrian Copcea, specialist in nutritie, diabet zaharat si in boli metabolice la Centrul Medical Asteco din Cluj-Napoca, citat de adevarul.ro. Medicii sustin ca zilele in care este permis consumul de peste trebuie folosite la maximum, iar proteinele din carne sa fie inlocuite cu proteine vegetale din ciuperci, fasole, linte, soia si mazare uscata. Mai multe in adevarul.ro.