Dieta de post

|Otilia Ignat |
Dieta de post

Restrictiile la produse de origine animala de pe parcursul celor 40 de zile de post care preced Craciunul nu trebuie sa degenereze in excese de fainoase, de E-uri si de uleiuri vegetale prajite. Credinciosii crestin-ortodocsi si greco-catolici mai au de azi inainte 33 de zile de dieta de post in care vor manca doar alimente de origine vegetala, cu exceptia zilelor in care este pemis consumul de peste. Medicii atrag atentia asupra riscurilor de a transforma ceea ce ar trebui sa fie o perioada de purficare intr-o sursa de toxine si chiar de kilograme in plus.

„Trebuie evitate pe cat posibil produsele cu grad inalt de procesare, cu adaosuri de E-uri, precum pateurile vegetale si toate preparatele vegetale gustoase, dar bogate in aditivi, precum glutamatii si pirofosfatii", recomanda medicul nutritionist Adrian Copcea, specialist in nutritie, diabet zaharat si in boli metabolice la Centrul Medical Asteco din Cluj-Napoca, citat de adevarul.ro.

Medicii sustin ca zilele in care este permis consumul de peste trebuie folosite la maximum, iar proteinele din carne sa fie inlocuite cu proteine vegetale din ciuperci, fasole, linte, soia si mazare uscata. Mai multe in adevarul.ro.

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: