Dieta culorilor este un plan de alimentatie bazat pe consumul de fructe si legume ideal pentru aceasta perioada a anului si usor de adaptat pentru intreaga familia, fiind deosebit de atractiv si totodata sanatos si pentru copii. Fiecarei culori ii corespunde un tip de nutrient iar dieta se bazeaza pe combinarea lor pentru a adopta o alimentatie complexa, bogata in fibre, vitamine si minerale. Consumul lor de 3 ori pe zi la ore fixe, impreuna cu un aport suficient de apa plata poate fi o modalitate simpla si sanatoasa de a pierde 2 kg pe saptamana, purificandu-ne totodata organismul si inlaturand dependenta de carbohidrati care se creeaza in perioada iernii. Alimentele de culoare inchisa: vinete, mure, struguri, prune Aduc o importanta cantitate de antioxidanti, atat de folositori impotriva imbatranirii premature a pielii si a bunei functionari a organismului. Alimente de culore verde: spanac, kiwi, mere, varza, brócoli, salata verde. Sunt bogate in fibre si ajuta indepartarea colesterolului daunator, fiind deosebit de importante in procesul de digestie si in prevenirla bolilor cardiovasculare. Alimente de culoare rosie: capsuni, mere rosii, pepene, rosii, morcovi. Sunt o sursa de betacaroteni care influenteaza in adaptarea pielii la razele ultraviolete, avand si proprietati antioxidante si ajutand la eliminarea toxinelor. Alimente de culoare alba: ceapa, usturoi, praz, pepeni galbeni. Ajuta la prevenirea cancerului, sporesc buna functionare a sistemului imunitar, sunt regulatori ai colesterolului si ai presiunii arteriale Alimente de culoare portocalie sau galbena: portocale, mango, dovleac, papaya, porumb, banane. Aduc beneficii sistemului osos si sunt ideale pentru copii si batrani Pentru a obtine rezultatele dorite cu aceasta dieta, se recomanda combinarea zilnica a alimentelor mai sus mentionate cu peste, piept de pui si curcan, renuntand la sanks-uri, dulciuri, bauturi acidulate si moderand consumul de carne rosie. Distribuie articolul pe: