Dieta cu vin si ciocolata

Dieta cu vin si ciocolata

Asta si-ar spune in prima faza orice carcotas. Insa vezi tu, dulciurile si bauturile alcoolice ingrasa numai daca abuzezi de ele. Iar tu, ambitios din fire, cel care-si doreste mereu ce-i mai bun, nu o sa faca asta. Ce ai avea de castigat? Sa dai jos 3,5 kilograme in numai 2 saptamani si dupa o luna te-ai putea lauda ca esti mai slab cu 6 kilograme.

 

Suna tentant, nu? Si cand te gandesti ca sarbatorile de iarna bat la usa si fiecare dintre noi isi doreste sa arate cat mai bine pentru marea petrecere. Si poate cel mai important aspect este ca poti sa beneficiezi de toate acestea fara mare truda, bucurandu-te in continuare de gustul fin al ciocolatei.

 

Atat vinul rosu cat si cel alb militeaza pentru sanatatea inimii tale. Vinul rosu previne cheagurilor de sange si atacurile de cord gratie antioxidantilor (care se gasesc in pielita). In plus, creste nivelul de estrogen, anihiland astfel bacteriile din organism. In schimb, ciocolata contine teobromina. Da, stiu e cam greu de pronuntat. Insa, aceasta influenteaza nivelul de chimicale din creier, alungand stresul.

 

Te poti bucura de aroma ciocolatei in diverse forme. De exemplu ciocolata cu lapte ajuta in cazurile de intoleranta la lactoza, ciocolata cu alune contine vitamina B si E. Nici ciocolata neagra nu sta cam prost la capitolul nutritie, bogata in cupru previne bolile de inima.

 

Regulile dietei
Se permite pe saptamana consumul a doua sticle cu vin (6 pahare la fiecare sticla) rosu, alb-sec, rose sau sampanie(in conditiile in care un pahar are 100 de calorii). Tot pe saptamana se recomanda consumul a 200 de grame de ciocolata cu lapte, fructe sau nuci (nu uita 30 de grame au 170 de calorii). Evident ca niciodata nu este suficienta, insa odata terminata ciocolata nu inseamna ca distratia s-a terminat. Asa ca, nu forta nota!

 

Aportul caloric pe o saptamana intreaga este de 9800, dintre care 2400 de calorii provin din vin si ciocolata. Ceea ce inseamna ca intr-una din zile e musai sa consumi alimente proaspete, sarace in calorii. Ca sa-ti traduc, in aceasta zi nu trebuie sa depasesti 1057 de calorii.

 

Si pentru a-ti mentine constant nivelul glicemiei, consuma carne slaba (servita rece) pui si peste.
Pentru a nu-ti strica pofta de mancare (doar nu vrei asta, nu?), dar pentru a te mentine hidratat serveste 6 pahare cu apa pe zi (servite intre mese). Dupa masa (sau de ce nu intre mese) consuma un pic de ciocolata.

 

Meniu de dieta
Inainte de pranz consuma fructe. Ia in calcul: zmeura, coacaze si capsuni. Regleaza digestia, au vitamine, minerale, dar totusi ceva calorii. Asa ca, nu exgera cu portia! Iar de baut, opteaza pentru apa, cafea sau ceai.

 

Pranzul (200 de calorii)

Bifeaza pe lista meniului: 50 de grame de carne (slaba, servita rece), un ou fiert (feliat), bucati mici de ton, 1 lingurita cu porumb dulce, 100 de grame de creveti (reci sau calzi) si 100 de grame de file de macrou afumat. Spune drept! Ti-am facut pofta, nu? Diversifica paleta cromatica, din farfuria ta, adaugand o salata mixta.

 

[next]Cina (500 de calorii)
Desi o vorba spune ca “cina sa o imparti cu dusmanul” aceasta teoria nu se aplica si cazul acesta. Cinele vor fi bogate in carbohidrati. Pentru a-ti pregati un meniu delicios si sanatos, gateste cu legume de iarna. De ce de iarna? Pai, in primul rand sunt de sezon si daca nu te bucuri de ele acum atunci cand. Si-apoi contin fibre, care regleaza digestia. Si-ti vand un pont. Radacinoasele sunt bune pentru detoxifiere.

 

Alege trei legume din lista de mai jos:
-1lingurita cu piure de dovleac,
-1 lingurita crema de pastarnac (cu putin unt),
-2 lingurite cu ridichii gatite,
-1 cartof (mediu sau mic) copt in coaja,
-2 lingurite cu morcovi fierti,
-1 lingurita cu piure de gulii,
-telina rasa,
-2 lingurite cu piure de cartofi.

 

De 5 ori pe saptamana (la cina) serveste 180 de grame de peste (somon, pastrav, batog) sau 180 de grame de carne de pasare (fara piele, gatita la gratar sau cuptor). Si in alte doua zile (la cina) serveste: 180 de grame de carne (porc, vita, gatita la gratar sau cuptor), ou. Iar ca desert (imediat dupa cina) serveste un iaurt (mic) cu fructe. Si nu uita, ca sa obtii rezultatele dorite trebuie sa mananci cu masura!