Dieta cu ciuperci – dieta care arde grasimile de pe coapse si talie

Dieta cu ciuperci – dieta care arde grasimile de pe coapse si talie
Pentru ca este o dieta cu putine grasimi si, totodata, bogata in proteine, dieta cu ciuperci are avantajul ca arde grasimile fix in zonele in care avem nevoie, pe coapse si in zona abdomenului. 
 
Ciupercile sunt alimente satioase, sarace in calorii, cu un indice glicemic scazut si cu un continut mare de fibre, ideale pentru digestie. Avantajele ciupercilor nu se opresc insa aici, ele mai sunt bogate in vitamine de tip B, fier si zinc, care fac pielea si parul mai frumoase. De asemenea, ele contin o cantitate semnificativa de seleniu, un mineral foarte important pentru buna functionare a glandei tiroide.
 
Stiai ca 100 de grame de ciuperci nu depasesc 25 de calorii? Fie ca alegi pentru meniul tau ciuperci champignon, fie ca alegi hribi, ghebe sau pleurotus, caloriile sunt aceleasi. De asemenea, ciupercile sunt foarte generoase cand vine vorba de preparare, le poti face la gratar, la cuptor, umplute, sub forma de supe sau, le poti arunca pur si simplu in salate.
 
Care sunt cele mai importante reguli ale dietei cu ciuperci?
 
1. Prepara ciupercile cu cat mai putine grasimi, ideal ar fi sa nu le combini cu carnea, deoarece ele contin proteine si pot fi un inlocuitor bun pentru aceasta.
 
2. Introdu-le la toate mesele principale. Fie ca le prepari sub forma de tocanite, supe creme, la cuptor sau la gratar, ciupercile nu trebuie sa lipseasca de la mesele tale principale.
 
3. Consuma portii mici si ai grija ca mesele principale sa nu depaseasca 500 de calorii fiecare.
 
4. Bea multa apa.
 
5. Scoate din meniu painea alba, produsele de patiserie, dulciurile, pastele si mezelurile. Consuma cat mai multe salate si legume.
 
6. Daca nu te poti dezobisnui de carne, incearca sa o consumi o data la doua zile, la una din mesele principale. 
 
7. Consuma paine doar la micul dejun si nu mai mult de o felie.
 
8. In caz ca ti se face foame intre mese poti lua gustari mici. Exemple: un fruct, cateva migdale, 2-3 nuci, un iaurt, un pahar de lapte de soia cu o lingurita de cereale integrale, o mana de seminte, un smoothie, o salata din verdeturi, o budinca mica de chia.
 
9. Sunt permise ceaiul verde, ceaiul negru, cafeaua si mierea.


10. Ai grija sa alegi lactate cu un continut mic de grasimi pentru meniul tau. Evita cascavalul, parmezanul, branzeturile grase, smantana si untul. 
 
Meniu pentru dieta cu ciuperci:
 
ZIUA 1
 
Dimineata la trezire: un pahar mare cu apa cu lamaie;
 
Mic dejun: o omleta din 2 oua, un ardei gras, o rosie, 2 cubulete branza si 5 ciuperci pe care o poti consuma cu o felie de paine integrala;
 
Gustare: un fruct;
 
Pranz: salata cu ciuperci, ceapa, rosii uscate, putin ulei de masline si 2-3 linguri de orez sau quinoa;
 
Gustare: un iaurt;
 
Cina: 5-6 ciuperci la gratar sau cuptor cu o salata verde si 2 linguri de orez brun fiert sau quinoa.
 
 
ZIUA 2
 
Dimineata la trezire un pahar mare de apa cu lamaie;
 
Mic dejun: omleta din 2 oua si 5 ciuperci plus ce legume mai doresti sa mai adaugi si o felie de paine integrala cu seminte;
 
Gustare: un fruct;
 
Pranz: o farfurie de tocanita de ciuperci cu mamaliga si o salata verde cu ridichi si lamaie;
 
Gustare: un iaurt;
 
Cina: 5-6 ciuperci la cuptor sau gratar cu usturoi si o felie de mamaliga.
 
ZIUA 3
 
Dimineata la trezire un pahar de apa cu lamaie;
 
Mic dejun: un ou ochi cu o garnitura de ciuperci fierte sau coapte si o salata de rosii cu cateva cubulete de branza;
 
Gustare: un iaurt sau un fruct;
 
Pranz: 4 ciuperci umplute cu rosii, preparate la cuptor, impreuna cu cateva felii de dovlecei, vinete si ardei gras;
 
Gustare: un fruct sau cateva migdale;
 
Cina: o supa crema de ciuperci. 
 
Pentru rezultate cat mai bune, dieta trebuie tinuta pe o perioada de 14 zile.
 
Care sunt cele mai importante beneficii ale ciupercilor?
 
– nu contin grasimi, zahar si sare;
– contin proteine;
– previn bolile cardiovasculare;
– scad colesterolul;
– contin multa apa si ajuta la hidratarea organismului;
– confera rapid o senzatie de satietate fara sa ingrase;
– sunt bogate in seleniu, potasiu, fier, fosfor, vitamine de tip B si acid folic;
– contin fibre care accelereaza digestia;
– sunt bogate in antioxidanti.