Dieta chinezeasca

Dieta chinezeasca

Practicile chinezesti pentru mentinerea sanatatii corporale si mentale sunt de fapt principii alimentare si de conduita testate inca din cele mai vechi timpuri, care impreuna mentin echilibrul metabolismului. Adunate  toate acestea reprezinta un alt stil de viata sau dieta chinezeasca

In dieta chinezeasca sunt incluse cerealele, fructele, legumele si carnea alba, dar si reguli de conduita alimentara, esentiale pentru o buna digestie si asimilare a vitaminelor si mineralelor fiecarei mese consumate.

Specialistii chinezi considera ca temperatura mancarii este foarte importanta pentru atingerea starii de satietate. Un principiu important al acestei diete chinezesti este alternarea felurilor de mancare fierbinti, cele neutre – adica servite la temperatura mediului, si cele reci.

In timp ce primele asigura o temperatura corporala confortabila, si sunt recomandate cu precadere in sezonul rece, pentru tratarea si evitarea febrei asociate racelilor, cele din urma au ca efect inducerea starii de satietate si evitarea excesului de alimente.

Astfel, se recomanda supele fierbinti, fripturile condimentate, usturoiul, ceapa si pierul, pestele si puiul pe gratar, condimentat cu ghimbir, cartofii si ouale fierte, toate acestea servite cu un pahar de vin la finalul mesei.

Alimentele neutre sunt fasolea verde, orezul, varza, mierea in prajituri si ceaiuri, laptele si ciupercile. Cele reci sunt fructele (in special bananele si grepfruit-ul), dar si ceaiul verde.

Dieta chinezeasca recomanda un stil de viata echilibrat, pe baza tuturor acestor alimente. Pentru a fi eficienta, din dieta vor lipsi sarea si painea. Mai mult, trebuie evitat mancatul in fata televizorului.

Dieta chinezeasca inseamna de fapt un echilibru al tuturor factorilor implicati in digestie. Atat calitatea, cantitatea cat si aspectul mancarii si ambientul, sunt elemente care pot contribui la o buna digestie. Tocmai de aceea, asigura-te ca fiecare masa consumata este o placere, pentru a evita balonarile, indigestiile sau kilogramele in plus, scrie Health Mad.

Dieta chinezeasca are la baza o cultura de mai multe mii de ani, iar caracteristica principala este gasirea echilibrului dintre cauza si efect, astfel ca acestea sa fie puse in beneficiul sanatatii.