Dieta care scade colesterolul

Dieta care scade colesterolul

Colesterolul crescut este o problema care nu mai tine cont de varsta. Dieta care scade colesterolul este in consecinta o necesitate. O dieta care scade colesterolul nu inseamna doar restrictii si privatiuni, nu este greu de respectat, este gustoasa si deosebit de eficienta. Principiul dietei care scade colesterolul se bazeaza pe echilibrul pe care organsimul il gaseste singur intre grasimile sanatoase si cele rele, ceea ce are ca efect reducerea valorii colesterolului.

Dieta care scade colesterolul este usor de respectat, mai ales vara, pentru ca un consum crescut de fructe si legume este deosebit de eficient. Dar, daca in cadrul unei diete bogate in fructe si legume vei adauga si alimente minune, care au ca efect reducerea colesterolului si diminuarea depozitelor adipoase beneficiile pentru sanatate sunt, evident,  importante. Esential este ca aceste alimente, sa fie incluse in dieta, in fiecare zi, secretul fundamental fiind acelea de a-ti organiza meniu in asa fel incat, in fiecare zi, sa consumi cel putin patru dintre acestea.

Este necesar de spus ca o valoare ridicata a colesterolului are efecte catastrofale asupra sistemului cardio-vasculare, creste riscul de atatc cerebral, da peste cap activitatea metabolismului, dar si functiile fundamentale ale ficatului. Nu in ultimul rand, o valoare crescuta a colesterolului imbatraneste functiile vitale inainte de vreme. Foarte important este faptul ca valoarea crescuta a colesterolului nu are nicio legatura cu greutatea. Exista persoane suple care pot avea un colesterol crescut.

Somon si peste gras contin omega 3 aminoacid esential care este unul dintre miracolele alimentatiei, fiind bun pentru prevenirea bolilor de inima, dar si a numeroase alte afectiuni. Printre toate acestea omega 3 scade si colesterolul. Inlocuirea grasimilor saturate cu omega 3, pentru o luna de zile duce la reducerea concentratiei de colesterol cu peste patru procente. Omega 3 contin, din belsug si sardinele, heringul si, orice alt peste gras.

Ovazul este una dintre cele mai sanatoase cereale. Consumate la micul dejun regleaza valoarea colesterolului pe parcursul intregii zile. O portie de ovazin fiecare zi, timp de sase saptamani, determina reducerea colesterolul rau cu  mai mult de 5,3 procente. Acest lucru se intampla datorita beta-glucan-ului, o substanta care absoarbe substantele nocive si ajuta corpul sa le elimine.

Vinul rosu este un alt aliment plin de beneficii, cu o singura conditie: sa fie consumat in cantitati mici. Fibrele din strugurii rosii au efecte semnificative asupra colesterolului. Cei care consuma vin in mod regulat – respectiv un pahar pe zi, au colesterolul cu noua procente mai mic. Interesant este faptul ca un nivel foarte mare al colesterolului se reduce semnificativ daca "cura de vin rosu" este respectata circa trei-patru saptamani. Repetam doza ideala: un pahar pe zi. 

Nucile sunt un beneficiu major pentru sanatate. Patru nuci pe zi, timp de o luna, determina o reducere a colesterolului cu 9,3%. Migdalele au un efect similar. Trebuie mentionat faptul ca nucile sunt alimente cu o valoare calorica mare, astfel ca nu sunt recomandate in dietele pentru scaderea in greutate. Alternativa ideala o reprezinta migdalele. 

Fasolea uscata este sanatate curata pentru inima si sistemul cardio-vascular. O jumatate de cana de boabe de fasole consumate in fiecare zi pe parcursul a doua saptamani scade valoarea colesterolului cu 8%. Mai trebuie spus ca cei care consuma constant fasole au mai putina grasime la nivelul abdomenului comparativ cu cei care nu consuma fasole.

Ceaiul alb are exceptionale efecte antioxidante si regleaza foarte eficient, fara niciun fel de calorii suplimentare nivelul colesterolului. Trei saptamani de cura cu ceai alb – asta insemnand una-doua cani de ceai alb pe zi, reduc concentratia de colesterol din sange cu circa 10% .

Ciocolata neagra are un dublu efect. Doua patratele de ciocolata neagra, in fiecare zi, vreme de cel putin patru luni duce la cresterea colesterolului bun cu 24% si o la o scadere de 12% a nivelului de colesterol rau. Aceste beneficii sunt rezultatul concentratiei foarte mari de antioxidantii care exista in ciocolata neagra.

Galbenusul de ou, contine lecitina, o proteina capabila sa regleze nivelul colesterolului. Este o idee preconceputa aceea ca oul, si galbenusul determina cresterea colesterolului. Efectul galbenusului de ou este mai mult decat benefic. Combina galbenusul de cu spanac. Nu este deloc intamplatoare asocierea traditionala dintre spanac si oua. Spanacul aduce o cantitate importanta de luteina care ajuta la regenerarea celulara si la prevenirea imbatranirii, in plus luteina fiind un "distrugator" natural de colesterol.

Usturoiul este o importanta sursa de zinc , un al beneficiu fiind acelea ca previne coagularea sangelui, determina reduce tensiunea si protejeaza organismul de infectii. Nu in ultimul rand, consumat contsant, chiar si in cantitati moderate,  usturoiul are ca efect curatarea, pe interior a arterelor si capilarelor sanguine.

Uleiul de masline trebuie inclus in dieta care scade colesterolul. Este un aliment medicament, pe care il ai fara probleme, oricand la indemana. Este o excelenta sursa de grasimi mononesaturate, care au capacitatea de a reduce grasimea abdominala, scrie Prevention.

Dieta care scade colesterolul are un dublu efect. Reduce colesterolul si determina stimularea proceselor metabolice care topesc depozitele adipoase. Un motiv in plus pentru a respecta o dieta care scade colesterolul.