Dieta anti foame

Dieta anti foame

Ca sa slabesti trebuie sa mananci mai putin si sa faci mai multa miscare, este principiul majoritatii dietelor.

Conform Dr. David Ludwig, cercetator la universitatea Harvard, sef al departamentului de nutritie si obezitate, este mult mai important ce mananci decat cat de mult mananci. 
 
Dieta anti foame este de fapt o dieta care iti permite sa mananci sanatos si in acelasi timp sa-ti antrenezi celulele grase pentru a arde mai multe calorii.
 
Cum sa incepi?
 
Dieta anti foame se bazeaza pe un program de trei faze in care sa pierzi in greutate. Alimentatia este compusa in principal din produse bogate in grasimi sanatoase precum avocado sau unt de arahide, insa sunt permise si lactateele, fasolea si carbohidratii care se digera lent.
 
Prima faza
 
Pentru doua saptamani trebuie sa urmezi o dieta ce va contine 50% grasimi, 25% carbohidrati si 25% proteine. Cerealele, zaharul, cartofii nu sunt permise. Ai voie fructe, legume si fasole.
 
Faza a doua
 
Aceasta faza poate dura de la 2 saptamani pana la 6 luni, in functie de cat de mult vrei sa slabesti. 40% din caloriile zilnice trebuie sa provina din grasimi, 35% din carbohidrati si 25% din proteine. In aceasta faza vei avea voie sa adaugi orez brun, quinoa si ovaz.
 
Faza a treia
 
Aceasta este faza de mentinere care va dura atat cat este nevoie, de preferat toata viata, pentru ca este o dieta asemanatoare celei mediteraneene care nu este propriu zis o dieta ci un stil de viata sanatos.  Vei consuma zilnic 40% grasimi sanatoase, 40% carbohidrati si 20% proteine.
Se pot slabi pana la 2 kilograme pe saptamana initial, iar apoi tot ce trebuie sa faci este sa te mentii.