Diabetul se tine departe cu produse lactate

Diabetul se tine departe cu produse lactate

Salvarea vine de la o substanta prezenta in produsele lactate, care poseda capacitatea de a preveni declansarea diabetului.

Potrivit unui studiu recent, publicat în revista Annals of Internal Medicine, substanta in cauza se numeste acidul trans-palmitoleic. Se gaseste in lapte, iaurt, unt si branza insa nu poate fi sintetizat de organism.

Studiul, realizat de profesori de la Harvard Medical School a fost realizat pe o perioada de 20 de ani, pe un esantion de 3700 de persoane.

Rezultatele sunt clare : pacientii cu o concentratie ridicata de acid trans-palmitoleic in organism au sanse reduse ce declansare a diabetului de tip 2.

Pe de alta parte daca suferiti deja diabet, puteti tine o dieta cu care sa tineti boala sub control. 
Dieta este bogata in fibre si are un continut scazut de grasimi. Este necesar sa reduceti numarul de carbohidrati deoarece acestia sunt daunatori organismului.

Diabeticii trebuie sa fie foarte atenti cum isi planifica alimentatia, exercitiile si injectiile cu insulina. Acest lucru este foarte important intr-o dieta de acest gen deoarece ii va ajuta sa scape de kilogramele nedorite si in acelasi timp va controla nivelul glucozei din sange.

In acelasi timp previne bolile la inima si bolile arteriale. Studiile arata ca indiferent de natura dietei, consumarea unui numar potrivit de calorii reprezinta cea mai buna metoda de a preveni diabetul.

Studii recente demonstreaza ca si consumul de scortisoara si cafea poate preveni aparitia diabetului si ajuta la reglarea zaharului din sange. Dupa cum explica Asociatia Americana de Diete este important ca oamenii care sufera de diabet sa aiba o dieta echilibrata si sa faca miscare pentru a indeparta boala.

Totusi exista unele alimente, de exemplu painea alba – dupa ce este consumata se transforma imediat in glucoza; orezul brun se digera mult mai incet.

Fulgii de ovaz pot controla nivelul glucozei din sange, dar atentie nu consumati fulgii de ovaz cu zahar adaugat. Chiar daca fac parte din carbohidrati, retineti ca este un carbohidrat foarte sanatos deoarece este bogat in fibre, digerarea este mai usoara si nu afecteaza glucoza din sange.

Consumul de fulgi de ovaz nu reprezinata doar o sursa de energie ci si ajuta la pierderea kilogramelor. Fulgii de ovaz sunt sanatosi dau senzatia de saturare.

Pentru persoanele care au diabet de tipul 2 si sunt suprapoderale, este important sa stie ca daca slabesc, nivelul glucozei din sange se va ameliora.