Detoxifiere si slabire intr-o supa de iarna

Detoxifiere si slabire intr-o supa de iarna

Iarna, cand este frig afara avem impresia ca o supa nu ar putea sa fie niciodata de ajuns ca sa ne simtim satule. Insa aceasta supa verde va reusi sa faca lucrul pe care il crezi imposibil: sa te hraneasca, sa iti dea energie si sa te incalzeasca. 

In plus, nu este o supa ca oricare, ea are si un rol de detoxifiere a organismului. Desi o portie are numai 100 de calorii, este plina atat de vitaminele A si C cat si de fibre. Si este si foarte gustoasa, dupa cum vei vedea:

 

Ingredientele necesare

o ceapa taiata marunt

1 catel de usturoi zdrobit

1 nap curatat de coaja si taiat marunt

1 cartof dulce mediu curatat de coaja si taiat

morcov, telina, patrunjel – fierte in doua cani de apa.

2 dovlecei curatati de coaja si taiati marunt

o mana de frunze de varza kale

o mana de frunze de spanac

 

Cum se prepara

Incepe prin a prepara supa din morcov, telina si patrunjel. 

Ceapa si usturoiul trebuiesc sotate. Adica sa le tii pe foc cam 4 minute la punctul de fierbere. Poti folosi pentru sotat fie cateva linguri de apa, fie cateva linguri din supa de legume.

Adauga si napul si cartoful dulce si tine-le pe foc inca 3 minute.

Adauga varza kale si dovleceii si tine pe foc inca 5 minute.

Mai ai de adaugat numai spanacul. El trebuie sa fiarba putin, cam 1 minut.

 

Supa astfel optinuta este data prin blender. Se mananca fierbinte, ornata cu cateva frunze de patrunjel proaspat maruntit.

 

Sursa foto: hepta.ro