Iar prima datorie a unei bune gospodine este stiinta si îndemânarea de a pregati hrana necesara, fie sa o poata pregati ea singura, la nevoie, fie sa poata « dicta » si exercita un control sever… Pentru ca de felul alimentelor si de modul de a se hrani atârna, în prima linie, sanatatea tuturor membrilor familiei si, în special, buna educaÅ£ie fizica a copilului, care reprezinta temelia educatiei morale si intelectuale… Soarta multor oameni a depins de faptul, daca, în casa parinteasca exista sau nu o biblioteca, soarta economica a unei familii, si, în special, modul de a se hrani al cuiva, este strict legat de faptul daca acel cineva cultiva sau nu arta culinara. De altfel, se considera ca, pentru a oferi o hrana intelectuala spiritului si inimei, trebue mai întâi sa hranesti, în mod cultivat, ABC-ul existentei acestora : id est ….stomacul.. Conform recomandarilor specialistilor, «de fapt, micul dejun trebuie sa fie marele dejun ». Dimineata, se pot consuma proteine, carbohidrati lenti, legume, fructe. Mancarea procesata trebuie insotita de fructe crude, legumele putand fi preparate mult mai sanatos, in abur, in locul cuptorului cu microunde sau al prajirii. In legatura cu subiectul mult controversat al prezentei carnii la micul dejun, sfatul specialistilor este acela ca mesele trebuie, astfel, organizate, incat “grosul” sa se concentreze in prima parte a zilei, ele fiind impartite in trei mese principale si doua gustari. A propos de vedete, de ani buni, pentru Virgil Iantu, spre exemplu, cuvintul piine nu exista…. decit in dictionar. In schimb, el consuma peste din belsug, iar cind organismul simte nevoia de "ceva dulce", alege salatele cu fructe. Cum miscarea este absolut necesara, vedeta merge la sala, unde "se delecteaza" la aparate. Singurul moment al zilei cind Virgil isi permite o ciorba sau o mincare, "ca la mama acasa" este dimineata. In felul acesta, reuseste sa se joace de-a v-ati ascunselea cu programul de slabit.