Salata de fructe cu iaurt Este usor de pregatit si poate constitui un desert pentru micutul tau. Nu ai nevoie decat de: 1-2 cesti cu iaurt (cu aroma de vanilie) si 4 cesti cu bucati de fructe (poti alege dintre: pepene, mere, portocale, banane). Prima data se spala fructele, se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie, se taie cubulete si se pun intr-un bol. Dupa aceasta se adauga iaurtul si se amesteca. Apoi, desertul se baga in frigider, unde va ramane pentru cel putin o ora. Capsuni sarutate Am denumit astfel desertul din capsuni, pornind de la ideea ca rosul sangeriu al acestora, te trimit cu gandul la niste buze carnoase ce merita sarutate ๐ Pentru acest desert ai nevoie de: ½ de cana cu iaurt (cu aroma de vanilie, cu putine grasimi), ¼ de cana cu musli si 4 cesti cu capsuni (mai grasune). Se spala capsunile, se usuca cu un prosop de hartie si se pastreaza coditele. Se inmoaie fiecare capsuna in iaurt (acesta se amesteca bine de tot cu un blender pentru a deveni moale), si-apoi se da prin musli. Dupa care, capsunile se pun pe un platou si se baga in frigider, unde vor sta pana in momentul servirii. Iar ce vei auzi, te va determina sa adori acest desert. Timpul de preparare este de 10 minute. Parfait de capsuni La fel ca in reteta de dinainte, nu ai nevoie decat de 10 minute din timpul tau liber pentru a putea gusta parfait-ul de capsuni. Dar, si de: 1 cana cu iaurt fara grasimi (cu aroma de vanilie), ½ de cana cu musli, 1 cana cu felii de caspuni si 1 lingurita cu sirop de artar (in loc de zahar rafinat). In doua pahare, adauga ¼ din cantitatea de iaurt, peste stratul de iaurt adauga cate o lingura cu musli si ¼ din cantitatea de capsuni. Dupa care, un alt strat cu iuart, un altul cu musli si inca unul cu felii de capsuni. Iar la final se presara peste fiecare parfait ½ de lingurita cu sirop de artar. Ingredientele, precizate anterior, sunt pentru doua portii, asa ca nu te incumenta sa le mananci pe amandoua ๐ Pofta buna!