A doua tinerete incepe la 40 de ani si dureaza pana pe la 60. Depinde doar de tine sa te mentii in forma si sa sa stralucesti. Dupa 40 de ani femeile ajung la un confort psihic care, daca este sustinut de un confort fizic, transforma aceasta perioada din viata lor in una cu totul si cu totul speciala. Varzta de 40 de ani, nu este un capt de drum, ci un nou inceput. Uneori, mult mai bun decat cel de la 20 de ani! In consecinta trebuie sa acorzi o maxima importanta stilului tau alimentar. Dar inainte de orice trebuie sa-ti spun ce mi-a spus mama, cea mai pragmaitica femeie din lume! „La 40 de ani viata abia incepe. O femeie la 40 de ani este in plina forma, a depasit toate complexele, se cunoaste perfect si stie exact ce vrea de la viata. Este seducatoare, tocmai prin maturitatea ei”. Este foarte important, ca regimul alimentar, in jurul varstei de 40 de ani, sa nu se transforme intr-o obsesie. Trebuie sa fie firesc, natural si sa nu devina o corvoada. Iata 12 reguli de aur, care te vor ajuta sa te mentii in forma perfecta: 1. Renunta la bauturile carbogazoase, acidulate si indulcite. Iti distrug dintii, oasele si determina acumularea de kilograme. Bea doar apa plata! 2. Diminueaza la minim aportul de zahar. 3. Diminueaza cantitatea de sare. Stimuleaza retentia de apa. 4. Consuma cereale integrale. 5. Consuma lacate in toate formele. Dupa 40 de ani, femeile au nevoie de un aport crescu de calciu, pentru ca asimilarea acestuia devine mai dificila. 6. Mananca carne de doua-trei ori pe saptamana. 7. Mananca peste gras cel putin o data pe saptamana. 8. Consuma trei linguri de grasimi vegetale (ulei de masline, de porumb, de nuca), in fiecare zi. Grasimile vegetale sustin procesul de sinteza al hormonilor si sunt o sursa de vitamina E – vitamina tineretii. 9. Nu abuza de carnea rosie (vaca, oaie). Carne de vaca este suficienta, daca o consumi de maxim trei-patru ori pe luna. 10. Consuma proteine de origine vegetala (ciuperci, fasole, mazare si nu in ultimul rand, ba chiar din contra, soia) 11. Fa abuz de fructe si legume. 12. Respecta regula celor trei mese pe zi. Sub nicio forma nu sari peste micul dejun. Este garantia siluetei tale. Pentru o dieta echilibrata, foloseste toate trucurile de aici si de aici, ca sa reduci aportul de calorii in fiecare zi. Solutiile sunt la indemana, sunt simple si foarte usor de respectat. Si nu in ultimul rand, ca o masura de siguranta suplimentara, tine cont de valoarea indicelui glicemic pe care o au alimentele, si fereste-te de cele cu valori peste medie. Principiul este simplu. Alimentele cu indice glicemic ridicat (fainoase, dulciurile, mancarurile grase), stimuleaza secretia de insulina care, la randul ei genereaza senzatie de foame. Alimentele cu indice glicemic redus, satifac senzatia de foame, fara a stimula secretia de insulina.