Multe povesti despre ferma de scoici de la Dalboka mi-au trezit pofte pe varful limbii. Am rezistat cu stoicism si multe inghituri in sec la detalii picante despre scoici zemoase, scoase direct din ferma pe care o zaresti la cativa zeci de metri in valuri, de la una din mesele asezate pe malul marii. Am poftit intai in secret la platoul cu scoici fierte in sos de vin, am inghitit in sec si din ce in ce mai des cu gandul la supa crema facuta din aceleasi scoici delicioase si am asteptat cu pura curiozitate sa apreciez gustul unor sarmale cu scoici. Un lucru trebuie sa stie vegetarienii sau cei pentru care scoicile si pestele nu prezinta interes : la Dalboka altceva pentru indestularea stomacului nu prea gasiti. Oferta “variata” contine o salata de sezon, una de cartofi si alta de rosii. Revenind la poftele amatorilor de scoici, va spun din capul locului ca daca sperati sa gasiti la Dalboka scoici facute ca la Bruxelles e cazul sa va luati un bilet de avion spre Belgia. Eu am luat-o spre sud, am trecut granita la vecinii bulgari, am lasat Balcicul in urma si am coborat cu mare grija panta abrupta care duce la ferma de scoici. Ajunsa in buza marii am dat nu de unul ci de doua restaurante. Cel autentic nu e cel care iti ia ochii. Faceti dreapta spre ferma de scoici, desi ambele restaurante poarta acelasi nume. Treceti de poarta de fier forjat si, cu o rezervare facuta in prealabil, ca sa nu asteptati indelung, asezati-va la una din mesele de pe mal. Mancarea aici e ca la bunica acasa. Dincolo, la restaurantul din stanga, se spune ca scoicile provin din supermarket. Cereti meniuri in romana si nu va mirati ca arata ca un pliant. Pana la urma nu prezentarea e punctul forte la Dalboka ci modul in care reusesc sa presare scoici pana si in rosii. Am comandat la gramada : midii afumate, rosie umpluta cu midii, midii natur cu condimente, midii in sos de vin, italiene si grecesti. Hamsii la gratar si icre delicioase. Portiile sunt exact cat trebuie, preturile sunt mici. Gustul insa nu e ca in povestirile prietenilor mei si asta poate din cauza uleiului care inunda toate felurile de mancare. Sau poate din alte cauze care mie nu mi-au facut limba sa plescaie de fericire. Preturile sunt in leva dar puteti plati si in lei, la un curs avantajos pentru ei. Nu stiu altii cum sunt, dar mie la Dalboka mi-a placut sa merg o data. Apropo, a incercat cineva desertul ? Midii umplute cu mere – iata o combinatie care nu ma atrage deloc.