Carnea de curcan este considerata cea mai sanatosa carne alba. Daca in Lumea Noua este Ziua Recunostiintei, iar de pe mese nu lipseste curcanul, in lumea noastra… veche, curcanul este o prezenta constanta, dar relativ rara. Cert este ca curcanul are cea mai sanatosa carne alba. Foarte important de spus este faptul ca modul in care a fost crescut curcanul, face diferenta in ceea ce priveste gustul, compozitia carnii si, implicit, beneficiile pentru sanatate. Modul in care creste curcanul determina variatii esentiale la nivelul de grasime din carne si procentul de omega 3 si alti acizi grasi esentiali, dar si in ceea ce priveste continutul de proteine. Unul dintre marile avantaje pe care le are carnea de curcan este acela ca o mare parte din grasime poate fi usor indepartata. Cea mai buna formul pentru prepararea carnii de curcan este coacerea in cuptor. Carnea de curcan se usuca foarte usor, pentru ca are putine grasimi, astfel ca este bine sa fie copt in vase acoperite sau folosind folie de aluminiu. Ce contine 100 de grame de carne de curcan? O doza masiva de triptofan, respectiv 118% din cantitatea zilnica necesara, 24% din necesarul zilnic de proteine, 0,7 grame de grasimi, 13% din necesarul de sodiu, 6% din necesarul de potasiu, 46% din necesarul de vitamina B2, 44% din necesarul de vitamina B6, 29% din necesarul de fosfor si 9% din necesarul de fier, precum si 13% din necesarul zilnic de zinc Carnea de curcan contine un amestec de 80 de substante nutritive in proportii mai mari sau mai mici. O alta caracteristica a carnii de curcan este o valoare mica a indicelui glicemic ceea ce o face ideala in cazul persoanelor care sufera de diabet. Afla mai multe despre curcan Triptofanul, continut in cantitate mare in carnea de curcan este un aminoacid care este un precursor pentru un hormon care combate stresul si care regleaza ritmul somn-veghe. Cateva detalii in plus: • Pieptul de curcan fara piele este cea mai slaba carne. 100 de grame de piept de curcan contin doar 0,5 grame de grasimi, de aceea poate fi inclusa cu incredere in regimul celor care au probleme cu greutatea. • Carnea de curcan este o sursa bogata in proteine, mai bogata decat puiul, vita sau porcul. • 100 de grame de curcan contin 25 de grame de proteine, esentiale pentru mentinerea in cote normale de sanatate a musculaturii si a sistemului imunitar, scrie whfoods.com. Alege cu cap: – Piept curcan fara piele – 110 calorii – Piept curcan cu piele – 179 calorii – Pulpa curcan fara piele – 140 calorii – Pulpa curcan cu piele – 180 calorii Singurul pacat pe care il are carnea de curcan este gustul fad, dar daca este bine preparata si daca adaugi condimente, gustul se imbunatateste radical.