Sfatul meu in aceasta perioada in care nu mai pierdeti kg este sa introduceti proteinele si carbohidratii in mesele de dimineata si pranz, asfel ca la ora cinei sa ingerati doar alimente ca peste sau legume fierte (fara cartofi). In urmatoarele zece zile va recomand cele cinci mese obligatorii bazate insa pe consumul de alimente cat mai putin manipulate posibil (fiert, gratar, cu dressing de ulei de masline, busuioc si orégano) si un aport scazut de calorii. Intre mese ceaiul verde (care poate fi parfumat cu cuisoare, ananas) este antioxidant si va va ajuta la o scadere a nivelului de colesterol LDL si o crestere a colesterolului HDL (bun). Totodata in zilele urmatoare va propun sa mergeti pe jos cel putin 35 de minute dar zilnic si intr-un ritm mai alert, dat fiind faptul ca organismul are nevoie de un schimb de ritm si rutina pentru a reactiona. Cu acest tip de efort veti stimula metabolismul si va arde grasimi chiar si ulterior, cand veti fi in repaos. Model de alimentatie pentru o zi: Mic dejun: o felie de paine integrala si un suc de grep Ora 11: Un iaurt degresat cu muesli Pranz: piept de curcan cu salata verde si rosii cu dresiing de busuioc si ulei de maslina/ sau paste cu orégano, usturoi taiat marunt si ulei de masline Ora 17: 2 prune Cina: Supa de legume si peste la gratar Succes! Ioana Tudorancescu Nutritionist