Daca te intereseaza sa mananci cat mai natural, n-ar fi rau sa renunti la vopseaua de oua din comert, plina de chimicale, si sa incerci sa ti-o prepari acasa. Ouale nu vor avea culori la fel de intense ca cele fierte cu vopsea din comert, insa vor fi suficient de estetice cat sa nu iti para rau de alegerea facuta. Care sunt cele mai eficiente metode naturale de colorare a oualor de Paste? 1. Vopsea rosie obtinuta din ceapa rosie si sfecla proaspata Sfecla rosie este cel mai puternic colorant alimentar, asa ca sa nu iti faci griji ca vei ramane cu ouale albe sau rozalii. Pune ouale la fiert timp de treizeci de minute in apa in care ai pus ceapa rosie sau sfecla proaspata. Daca vrei o culoare si mai inchisa, poti adauga 1-2 linguri de boia in apa in care fierbi ouale. Ai grija, sfecla rosie penetreaza coaja de ou si albusul de ou nu va mai fi la fel de alb. 2. Vopsea albastra din frunze de varza rosie Ouale albastre se obtin foarte usor daca le fierbi alaturi de frunze de varza rosie. Este suficient sa pui in apa in care le fierbi o jumatate de varza rosie. Daca vrei un albastru mai inchis, lasa ouale in apa in care au fiert mai multe ore. 3. Vopsea verde din frunze de menta, patrunjel, urzica sau zeama de spanac Iti place sa ai pe masa de Paste si cateva oua verzi? Nu e nicio problema. Fierbe-le in frunze de menta, frunze de mesteacan, patrungel, urzica sau spanac si vei obtine culoarea dorita. 4. Vopsea portocalie din coaja de ceapa, turmeric si morcovi De unde putem obtine culoarea portocaliu? Bineinteles din morcovi. Pune la fiert in apa in care fierbi ouale, cativa morcovi, o lingurita de turmeric, o lingurita de boia dulce si cojile de la 8-9 cepe. 5. Vopsea galbena din turmeric sau sofran Turmericul si sofranul sunt foarte eficiente pentru obtinerea unor oua galbene. Pune 3-4 lingurite de turmeric si una de sofran in apa in care le fierbi si vei obtine un galben intens, mai frumos ca cel obtinut de la vopselele din comert. Daca iti plac ouale cu model, pune pe fiecare cate o frunza unsa cu ulei, ia un dres de dama, taie-l bucati si infasoara fiecare ou in cate o bucata. Leaga cat mai strans bucata de ciorapi de dama pe oua, ca sa ramana modelul bine imprimat. Citeste si Cum sa gatesti sanatos mielul de Paste.