Cum scapi de balonare si gaze intestinale?

Cum scapi de balonare si gaze intestinale?

Balonarea apare ba cand combinam la un mod nefericit alimentele, ba cand avem intolerante alimentare sau, pur si simplu, din senin. La femei, balonarea poate sa apara odata cu sindromul premenstrual, insa dispare odata cu venirea menstruatiei. Oricum am da-o, balonarea reprezinta un disconfort destul de mare care ne strica dispozitia pentru de a mai avea cine stie ce activitati fizice, mai ales ca ea vine insotita si de flatulenta.

Balonarea abdominala poate fi si semnul unor suferinte acute sau cronice, astfel ca daca problema devine una constanta trebuie sa mergi la medic. Daca ea este doar pasagera, atunci o poti trata cu remediile de mai jos.

Care sunt cele mai rapide remedii pentru balonare?

1. Mergi la baie si da gazele afara
Oricat de jenant ti s-ar parea, este recomandat sa mergi la baie sau intr-un loc ferit de urechile celorlalti si sa dai gazele afara, in felul asta o sa scapi de senzatia de balonare.

2. Intinde-te pe pat
Daca esti acasa, intinde-te pe pat si relaxeaza-ti muschii, in acest fel presiunea din stomac si intestine va disparea. O alta pozitie buna de diminuare a disconfortului dat de balonare este cea in patru labe, ca si cand ai cauta ceva pe sub pat. Se pare ca aceasta pozitie favorizeaza eliminarea silentioasa a gazelor.

3. Bea un ceai verde, de musetel, menta sau ghimbir
Aceste ceaiuri au efect antiinflamator si iti calmeaza durerile de stomac. De asemenea, ajuta la reducerea gazelor din stomac si intestine, ajutandu-te sa scapi de balonare.

4. Bea un pahar de apa calduta cu lamaie

Daca bei putina apa calda cu lamaie dupa masa, o sa observi ca dispare orice urma de balonare. Plus de asta, daca bei apa cu lamaie dimineata, te asiguri ca nu o sa ai aceasta senzatie cand ti-e lumea mai draga. Nu degeaba consuma fotomodelele apa plata cu lamaie.

5. Bea apa cu putin otet de mere
Nutritionistii recomanda ca in situatiile de balonare sa bei o jumatate de pahar de apa in care sa amesteci o lingura de otet de mere. Otetul de mere stimuleaza producerea de acid gastric care te ajuta sa digeri mancarea mai usor.

6. Bea o cafea cu lapte
Cafeaua cu lapte are efect laxativ, asa ca daca bei o ceasca, o sa ti se calmeze si stomacul. Daca ai intoleranta la lactoza, atunci este recomandat sa scoti laptele din schema.

7. Consuma un iaurt
Este renumit pentru faptul ca aduce bacterii bune in stomac care iti reduc senzatia de balonare, asadar daca te incearca o asemenea senzatie, ia-ti repede un iaurt simplu de baut. Bineinteles, iaurtul nu este recomandat daca ai intoleranta la lactoza.

8. Mananca putin usturoi

Mai bine sa mirosi a usturoi decat sa ai gaze. Usturoiul are proprietati de stimulare a sistemului gastric si ajuta la eliberarea azelor si la diminuarea disconfortului dat de balonare.

Pentru a preveni balonarea este important sa nu mananci fructe dupa masa, sa mananci doar cand iti este foame, sa eviti sa bei bauturi reci in timpul mesei si sa nu te grabesti la masa. De asemenea, evita combinatiile nepotrivite de alimente si bauturile carbogazoase.