A inceput postul dinaintea Craciunului si cred ca v-ar prinde bine cateva idei noi de a pregati legumele. Pentru ca, indiferent daca simtiti sau nu dimensiunea spirituala a acestui post, el este foarte bun pentru sanatatea voastra. Este ca si cum ati face in avans o cura de detoxifiere, astfel incat organismul sa fie in cea mai buna forma la viitoarele excese. In general noi facem mancare de legume, ceea ce presupune legume fierte. Va inteleg perfect daca v-ati plictisit de aceasta alternativa. Nici mie nu imi mai surade atat de tare. Dar daca le-am face altfel, daca le-am pregati precum friptura? Nu ar avea ele atunci o alta consistenta, un alt gust? Ba da. Haideti sa nu le mai fierbem, haideti sa le frigem: adica sa le pregatim nu in apa, ci tinandu-le la caldura o lunga perioada de timp. Cum se face In primul rand alegi legumele pe care vrei sa le prajesti. Merg foarte bine: cartofii, pastaile, vinetele, dovleceii, ardeii, ceapa, morcovii, pastarnacul, napul. Trebuie sa le cureti si sa le tai felii. Dai drumul la cuptor sa se incalzeasca bine. Pune-l la 180 de grade. Pe o tava intinsa pui o foaie de copt si apoi asezi legumele astfel incat sa fie una langa alta. Le stropesti cu un pic de ulei. Pentru gust adaugi sare si condimente. Sunt gata cam in 40 de minute. Si la gust sunt cu totul altfel decat le stii – un pic crocante si aromate. Le poti servi cu unt sau cu ulei de masline. Si, daca tot este sa inveti ceva nou, atunci sa inveti de la cel mai bun. Uite cum frige Jamie Oliver legumele: