Va provoc sa recunoasteti ! E greu sa fierbi un ou ca la carte. Mi-o demonstreaza nu doar nenumaratele incercari esuate ci si faptul ca zecii de mii de oameni cauta zilnic pe Google raspunsul salvator. Pe eHow.com cel mai citit sfat din categoria mancaruri si bauturi se refera exact la cum sa fierbi un ou. Mi-am petrecut clipe bune din viata numarand minutele langa oul care fierbea in ibric. In 2 din trei incercari oul se spargea iar eu ma enervam la culme mai ales ca era alimentul principal din dieta mea pe baza de oua. Tocmai pentru a evita frustrari de genul asta s-a inventat, in urma cu ceva timp, fierbatorul de oua. E simplu de folosit iar rezultatele sunt exceptionale. Iei oul, il intepi in varf sau la celalalt capat, pui apa, setezi aparatul si il lasi sa-si faca treaba. Ambitia m-a facut insa sa vreau sa fierb cu mana mea oul perfect. Am descoperit si cum sa o fac. Sunt sase pasi simpli care trebuie urmati. Puneti oul in ibric. Turnati apa rece cat sa il acopere, puneti ibricul pe aragaz la foc mediu pana cand incepe sa fiarba apa. Acum vine momentul in care trebuie sa micsorati flacara. Lasati oul sa fiarba 2-3 minute daca il vreti moale sau intre 10 si 15 minute daca va plac ouale tari. Inca un pas si aveti oul perfect fiert. A sosit timpul sa scoateti oul din ibric cu o lingura si sa il puneti sub jet de apa rece ca sa il raciti. Bon appetit !