Stiai ca multi nutritionisti iti recomanda sa mananci unt de arahide daca vrei sa slabesti? Ba chiar exista si o dieta care se numeste asa: Dieta cu unt de arahide Asta nu inseamna in niciun caz ca arahidele nu te-ar ingrasa sau ca ar avea putine calorii. Evident, tot ceea ce stiai este corect: daca mananci o jumatate de borcan cu unt de arahide la masa de dimineata este foarte rau pentru silueta ta. Dar daca mananci o lingura este foarte bine. Pentru ca nu vei mai avea senzatia de foame o lunga vreme de acum inainte. Pentru ca are un impact pozitiv asupra colesterolului. Pentru ca este plin de minerale si proteine. Acum, pentru ca speram ca te-am convins sa nu spui nu untului de arahide, nu ne mai ramane decat sa te invatam cum sa il produci in casa. Intrucat sansele de a lua de la magazin unul care sa nu te ingrase prea tare sunt minime. Cum se face untul de arahide Vei vedea ca este extrem de usor. Ai nevoie de un cuptor si un mixer. Incepi prin a decoji arahidele. Le pui pe o tava acoperita cu hartie de copt si le bagi in cuptor sa se rumeneasca in jur de 10 minute. Arahidele se pun apoi in robotul de bucatarie pentru a se transforma intr-o pasta fina. Vei vedea ca nu va dura multa vreme, se face imediat. Este adevarat ca nu va avea chiar finetea celui de la magazin, insa mie asta nu imi displace deloc. Daca vrei sa il faci mai fin poti adauga si un pic de ulei, preferabil de arahide sau susan. Si la sfarsit am lasat partea cea mai buna: intrucat il faci tu, ii poti ajusta gustul dupa cum doresti. Ii poti adauga miere si sare. Poti pune scortisoara sau chiar cacao. Sau, de ce nu, poti face din altceva, nu neaparat din arahide. Iese minunat si cu migdale. Il puteti pastra in frigider in jur de 2 luni de zile, insa trebuie sa stea intr-un borcan care are capac. Sursa foto: hepta.ro