Pâinea poate rămâne proaspătă până la zece zile, în funcție de modul în care este păstrată și de varietatea de pâine aleasă. Dar există câteva metode de încercat care pot ajuta acest produs de panificație să reziste mai mult. Iată care sunt! Cum să faci pâinea să reziste proaspătă timp de 10 zile Pâinea este un aliment esențial în orice gospodărie, dar păstrarea ei proaspătă pentru mai multe zile poate fi o provocare pentru toată lumea. De multe ori, fie se usucă prea repede, fie dezvoltă mucegai, ceea ce o face imposibil de consumat. Din fericire, există câteva trucuri simple care te pot ajuta să menții pâinea moale și gustoasă timp de până la 10 zile, conform mirror.co.uk. Congelează pâinea pentru o prospețime de lungă durată Dacă vrei să păstrezi pâinea pentru mai mult timp, congelarea este cea mai bună opțiune. Taie pâinea în felii înainte de a o pune în pungi resigilabile, astfel încât să poți lua doar cât ai nevoie. Pentru decongelare, lasă pâinea la temperatura camerei sau încălzește-o ușor în cuptor. Pune-o în frigider Sophie Trueman, expert în reducerea risipei alimentare, susține că pâinea poate fi pusă și-n frigider. Cu toate acestea, e important să vă asigurați că pâinea să fie sigilată și depozitată departe de fructe, legume și alte alimente perisabile. În acest fel, pâinea, mai ales cea feliată, își poate „prelungi mult data de expirare”. Citește și: Studiu APC: Painea feliata contine aditivi si zaharuri care duc la obezitate Pungă de hârtie Una dintre cele mai eficiente modalități de a păstra pâinea proaspătă este să o depozitezi într-un recipient ermetic sau într-o pungă de pânză sau hârtie. Acestea permit circulația aerului și previn acumularea excesivă de umiditate, reducând astfel riscul apariției mucegaiului. Folosește trucul cu cartoful sau mărul Un truc mai puțin cunoscut, dar foarte eficient, este să pui o felie de cartof sau măr în cutia de pâine. Acestea eliberează umiditate și ajută la prevenirea uscării pâinii, menținând-o moale pentru mai mult timp. Alege mereu pâinea potrivită Tipul de pâine joacă un rol important în prospețimea sa. Pâinea cu maia, de exemplu, rezistă mai mult timp datorită acidității naturale, care încetinește dezvoltarea mucegaiului. Pâinea ambalată în plastic tinde să-și păstreze umiditatea, dar poate mucegăi mai repede dacă nu este consumată la timp. Citește și: De ce ar trebui sa mancam mai putina paine – sfaturile nutritionistului