Cum să faci marshmallows de casă

Cum să faci marshmallows de casă

Ai încercat vreodată bezele moi de casă? Dacă da, știi exact că nu există nicio comparație între ele și cele din pachet. Bezelele de casă moi necesită câteva ore pentru a se întări, dar ideal ar fi să le lași peste noapte. Deci aceasta este o rețetă potrivită pentru a fi pregătită din timp.

Desigur, cele din magazin sunt convenabile pentru focul de tabără și sunt perfecte pentru a face gustări rice krispie. Dar să mănânci o bezea de casă (marshmallow) este o experiență complet diferită. Este moale și dulce, și nu vei mai dori să te oprești din mâncat.

Cum să faci marshmallows de casă

Ingrediente de care ai nevoie și de ce:

  • Zahăr pudră: Pentru a acoperi bezelele pe exterior.
  • Amidon de porumb: Pentru a acoperi bezelele pe exterior, pentru a preveni lipirea de degete (deși nu va fi o experiență complet non-lipicioasă).
  • Gelatină: Aceasta ajută la întărirea bezelelor, oferindu-le structură și stabilitate (astfel încât să nu mai fie o cremă de bezea). De asemenea, le conferă textură pufosă și gumoasă.
  • Apă: Pentru a dizolva gelatina și zahărul.
  • Sirop de porumb ușor: Esențial pentru a face bomboane, deoarece previne cristalizarea. Este necesar și când faci bomboane moi de caramel.
  • Zahăr granulat: Se fierbe pentru a crea un sirop dulce de zahăr care constituie baza acestor dulciuri.
  • Sare: Pentru a echilibra dulceața.
  • Extract de vanilie: Deoarece aceasta este aroma principală a bezelelor, recomand cu tărie să folosești un extract de vanilie de înaltă calitate (nu vanilie artificială). Poți folosi și pastă de vanilie.
  • Da, poți face bezele vegane fără gelatină. Dar va trebui să folosești o rețetă diferită, deoarece înlocuirea gelatinei nu este o schimbare 1:1.

Pot să aromatizez bezelele cu altceva în afară de vanilie?

Da! Adaugă vanilia la finalul rețetei, atunci când bateți siropul de zahăr fiert. În loc de vanilie, poți folosi un alt extract, cum ar fi mentă, cocos, lămâie, arțar sau migdale. Începe cu doar 1/2 linguriță din oricare dintre aceste arome, gustă și apoi adaugă mai mult dacă dorești. Dacă adaugi o altă aromă, poți lăsa vanilia deoparte sau să o reduci la 1 linguriță. De asemenea, poți adăuga 1/4 până la 1/2 linguriță de scorțișoară. Gustă și adaugă mai mult dacă dorești.

Pot să colorez bezelele?

Da, desigur! Adaugă o picătură de colorant alimentar gelatinos atunci când adaugi extractul. Bezelele roz sunt întotdeauna un deliciu! Le poți decora cu fulgi de zahăr după ce le întinzi în tavă și înainte de a le lăsa la întărit.

Pot transforma această rețetă în cremă de bezea?

Eu fac cremă de bezea folosind albușuri de ou și zahăr, nu gelatină și sirop de porumb. Rețeta de mai jos ar necesita câteva ajustări.

Și câteva unelte speciale de care vei avea nevoie pentru a face bezele:

  • Sită pentru cernut
  • O cratiță grea de 3 litri
  • Termometru de bomboane
  • Pensulă de patiserie
  • Mixer de tip stand cu accesoriu pentru tel sau un mixer de mână

Mod de preparare bezele:

Începe prin a unge o tavă de copt de 22×33 cm, din sticlă sau ceramică și cerne zahărul pudră cu amidonul de porumb. Presară ușor o parte din acest amestec peste tavă, apoi pune restul deoparte. Acesta va crea un mediu ultra-antiaderent pentru bezele, care sunt foarte lipicioase!

Nu recomand utilizarea unei tăvi din metal. De ce? Pentru că poate afecta gustul bezelelor. Am făcut bezele care aveau un gust ciudat de metalic, și era din cauza tăvii. Într-un bol al mixerului, combină gelatina cu apa și lasă-le să se odihnească. Între timp, gătește siropul de zahăr pe aragaz. Pe măsură ce fierbe, folosește o pensulă de patiserie umezită cu apă pentru a curăța laturile tăvii, pentru a preveni cristalizarea și ca zahărul să nu se ardă pe margini.

Este absolut necesar un termometru de bomboane?

Da, recomand cu tărie folosirea lui. Este un instrument care va face procesul mult mai ușor și mult mai precis. Tot ce trebuie să faci este să-l atașezi de tigaie și să te asiguri că acul nu atinge fundul tăvii (altfel citirea va fi inexactă, deoarece fundul este cel mai fierbinte). Cu un termometru de bomboane, vei ști exact când siropul de zahăr a ajuns la etapa de „minge moale”, adică între 2113–116°C. Aceasta este temperatura perfectă pentru a-i opri focul. Un termometru de bomboane elimină presupunerile din procesul de realizare a bomboanelor.

Sfaturi pentru succes: Dulciurile făcute în casă, inclusiv marshmallow-urile, sunt foarte sensibile nu doar la ingrediente, ci și la vreme. Nu găti dulciuri într-o zi umedă, deoarece vor absorbi umezeala din aer, ceea ce poate duce la o consistență prea moale sau o textură greșită. Zilele reci și uscate sunt ideale.

Lasă siropul de zahăr fierbinte să se răcească câteva minute, apoi toarnă-l în amestecul de gelatină. Crește treptat viteza mixerului la viteză mare și lasă-l să ruleze timp de 10-15 minute, bătând marshmallow-ul până când devine alb, gros și lucios.

La finalul mixării, adaugă extractul de vanilie.

Toarnă amestecul în tava pregătită și nivelează suprafața cu o spatulă. Lasă marshmallow-urile să se răcească, neacoperite, la temperatura camerei pentru cel puțin 6 ore—ideal, peste noapte.

Cum să tai marshmallow-urile făcute în casă în mod ordonat?

După ce s-au întărit, este momentul să tai marshmallow-urile. Așază o foaie de hârtie de copt pe tejghea sau pe tocător. Presară puțin din amestecul rămas de zahăr pudră și amidon de porumb și deasupra marshmallow-urilor acest amestec.

Folosește un cuțit pentru a desprinde marginile marshmallow-ului din tavă, apoi întoarce tava pe suprafața pregătită. Ridică un colț al tăvii și folosește-ți degetele pentru a dezlipi marshmallow-ul de pe tavă.

Acoperă lama unui cuțit ascuțit cu amestecul de zahăr pudră și amidon de porumb. Taie marshmallow-ul în pătrățele, reacoperind lama cu amestecul pe măsură ce este nevoie. Eu am observat că, dacă treci lama prin apă caldă și o ștergi cu un prosop, tăierea va fi mai curată.

Trece marginile marshmallow-urilor în amestecul de zahăr pudră și amidon de porumb, pentru a evita să rămână lipicioase. Și gata! Ai terminat.

Citește și: Rețetă de clătite fără zahăr și făină. Gustoase și rapid de preparat

Cum să depozitezi marshmallow-urile făcute în casă

Pune-le în straturi între foi de pergament sau hârtie cerată, într-un recipient etanș. Depozitează-le la temperatura camerei, într-un loc răcoros și uscat, pentru maximum 2 săptămâni. Nu recomand înghețarea deoarece nu se înmoaie complet după ce sunt decongelate.

Poți folosi marshmallow-urile făcute în casă pentru…

  • Prăjirea deasupra unui foc pentru s’mores? Da!
  • Rice Krispie Treats? Da!
  • Acoperirea unei casserole de cartofi dulci? Da, te rog! Pentru acest preparat, poți sări peste topping-ul cu nuci pecan. Pune marshmallow-urile deasupra când mai sunt doar 5 minute de timp de coacere, potrivit sallysbakingaddiction.com.

Marshmallow-urile făcute în casă sunt și un cadou minunat. Le poți împacheta împreună cu un mix gourmet de ciocolată caldă și o cană drăguță. Cine nu ar dori să primească așa ceva?

Citește și: Rețetă bomboane de sticlă. Cum se prepară Bala Baiana