Cum sa alegi pepeni gustosi

Cum sa alegi pepeni gustosi

La fel ca relatiile, pepenii nu ofera nici o garantie. Ambalati in coaja lor verde inselatoare, pot ascunde delicii edenice sau un miez mai acru decat o gura de bors. Cum faci sa nu te trezesti cu un pepene bun de aruncat la gunoi? Bunicul meu m-a antrenat intreaga copilarie pentru asta.

Ascultati vorba Celei Care Vorbeste Limba Pepenilor si luati aminte!

Ochiti un pepene din gramada care se revarsa. Ocoliti pepenii cu coaja lipsita de stralucire si forme ciudate. Galmele sau adanciturile pot fi semn de lipsa de apa sau de soare, lucru ce se traduce in pepene nasol.

Luati-l in brate. Simtiti cat e de viguros si pipaiti-l. Da, ati auzit bine, pipaiti-l, palpati-l, gasiti locul in care a stat el pe pamant din frageda pruncie, pana cand a dat in parg. Cu cat e culoarea mai intensa cu atat mai dulce e pepenele. Un mic ghid cromatic in ajutorul vostru. Galben e mai bine decat alb, iar alb e ideal.

In timp ce il imbratisati, incercati sa ii apreciati greutatea. Cu cat cantareste mai mult, cu atat mai bine. Comparati-l cu un alt pepene de aceeasi dimensiune si alegeti-l pe cel mai greu.

Apare apare testul cu bobarnacul. Aveti nevoie de putere in degete, toleranta crescuta la durere si auz fin. Luat la bobarnace, pepenele paraie din vrej pana-n coaja. Puteti sa il luati si la palme, dar e cunoscut faptul ca nu raspunde la fel de bine la tratamente gentile.

Pepenele ar face orice sa evadeze din gramada tinuta in soare zile intregi, asa ca apeleaza la diverse subterfugii. Atentie sporita!

Un sunet mai adanc poate insemna ca pepenele nu e copt si mai mult, e plin de apa. Luati-l pe cel care paraie din toate incheieturile, suna cel mai sigur.

Pentru a nu exista insa sanse de pacaleala, apelati la impamantenita varianta a dopului. Intrebarea e ce faci daca nu e bun, pentru ca taranul de obicei, insista sa il iei.

Sana Nicolau are alta strategie, una care nu apare sus in lista de optiuni in lumea asta care abunda in inselatorii. Ea merge la sentiment cu vanzatorii de pepeni si spune ca nu s-a trezit niciodata cu un pepene care sa-i nemultumeasca papilele.

Eu raman la varianta dopului. Cumpar cate un pepene rosu in fiecare zi pentru ca am inceput o noua dieta. Cu el nu mai e nevoie de un calculator de calorii. Stiu ca oricat as manca, aportul adus e aproape minim.

Voi cum alegeti pepenii in piata?