Cum recunosti cat zahar este in alimente?

Cum recunosti cat zahar este in alimente?

Zaharul este asemenea drogurilor: cu cat consumi mai mult, cu atat iti doresti si mai mult. Este dusmanul numarul 1 al nutritionistilor si principalul factor ce duce la o multime de probleme de sanatate, de la boli de inima si pana la obezitate.

Chiar daca iti doresti o dieta saraca in zahar, se intampla desea sa consumi acest aliment fara ca macar sa-ti dai seama. Zaharul se ascunde in orice: de la paine, sosuri, cereale si pana la condimente. Nici unul dintre acestea nu are gust dulce, asa e? Ei bine, zaharul se gaseste si in iaurt.
Iata cateva solutii simple pe care le poti aplica pentru a reduce zaharul, avand in vedere ca o femeie ar trebui sa consume maxim 6 lingurite pe zi.

Citeste eticheta
 
Daca incepi sa citesti etichetele produselor vei realiza in cat de multe produse se ascunde acesta. Iar atunci cand citesti eticheta, tine minte ca ingredientele sunt listate de sus in jos in functie de cantitatea cea mai mare care se regaseste in produs. Daca pe produsul respectiv, zaharul este primul listat la ingrediente, atunci acel produs trebuie marcat cu steag rosu.

Invata care sunt denumirile pentru zahar
 
Atunci cand citesti eticheta, nu trebuie sa te uiti numai dupa cuvantul ”zahar”. Zaharul se ascunde sub mai multe denumiri inclusiv sirop de porumb bogat in fructoza, sirop de trestie de zahar uscata, zahar invertit, melasa, sucroza, sirop de orez brun, miere sau sirop de artar. Toate acestea pot fi listate separat pe eticheta ceea ce inseamna ca cu cat sunt mai multe, cu atat este mai bogat in zahar produsul respectiv.


Cumpara produsele neindulcite
 
Odata ce stii in sub ce forma se ascunde zaharul, alege acele produse pe a caror eticheta scrie ”fara zahar adaugat” sau ”neindulcit”