Daca nu ai apucat sa tii post pentru sarbatorile pascale si nici nu ai tinut o dieta de detoxifiere pana acum, mai ai timp sa iti pregatesti organismul pentru orgiile culinare care vor urma. Sarbatorile pascale, ca orice alte sarbatori, inseamna, pe langa zilele libere, relaxare, veselie sau petrecere, si multa mancare, de cele mai multe ori, consumata cu prea putina masura. Pentru a te bucura mai bine de preparatele culinare, dar si pentru a fi in forma maxima, nutritionistii recomanda urmarea unei diete de detoxifiere inainte de Paste, timp de 4-5 zile. Aceasta dieta, nu numai ca te va ajuta sa scapi de cateva kilograme in plus, ci va reduce considerabil toxinele acumulate pana acum in organism. Ce recomanda nutritionistii pentru dieta de detoxifiere de dinainte de Paste? Ziua 1: Inainte de micul dejun: un pahar mare cu apa calduta si lamaie. Mic dejun: un smoothie verde cu lapte de migdale, capsuni si o banana. Pranz: 2 bruschete cu avocado, rosii, branza tofu sau un iaurt. Gustare: un mar sau o salata verde cu ridichi. Cina: Salata de varza si morcovi cu seminte de floarea soarelui, ulei de masline si suc de lamaie, plus legume fierte (fasole verde, broccoli, morcovi s.a.). Gustare: migdale, un iaurt sau un smoothie cu lapte de soia, cocos sau migdale si ce fructe iti plac. Citeste si 18 alimente pe care nutritionistii refuza sa le manance. Ziua 2: Inainte de micul dejun: un pahar mare cu apa cu lamaie. Mic dejun: un smoothie verde cu lapte de cocos, soia sau migdale. Pranz: O salata cu avocado si linte fiarta plus un bol cu legume fierte. Gustare: o mana de nuci sau migdale. Cina: Salata verde cu legume si avocado cu ulei de masline, plus o supa de morcovi, de conopida sau de broccoli, fara cartofi. Gustare: 1 banana. Ziua 3: Inainte de micul dejun: apa calduta cu lamaie. Mic dejun: un smoothie verde cu lapte de cocos sau soia, 1-2 bruschete din paine integrala cu avocado si rosii cherry. Gustare: o mana de migdale si ce fructe vrei. Pranz: Salata cu legume si verdeturi, broccoli si supa de linte. Gustare: un grapefruit. Cina: Un bol de orez brun si unul de legume fierte (broccoli, morcovi, conopida, fasole verde, sparanghel si ce iti mai place) sau o salata mare. Gustare: un smoothie verde. Cele mai recomandate ingrediente pentru smoothie-urile verzi sunt spanacul, varza, salata verde, telina, patrunjelul, castravetii, broccoli, loboda, sparanghelul, morcovii, lamaile. Combina legumele, verdeturile si fructele pana gasesti combinatia care iti convine. Pana la sfarsitul celor 4-5 zile de dieta, meniul ar trebui sa arate tot asa, ca in zilele de mai sus, cu mici variatii la salate, supe si smoothie-uri. In general, trebuie evitata carnea, alimentele procesate (mezelurile, faina alba, zaharul alb, orezul alb, produsele de patiserie), dulciurile din comert si nu numai, produsele de patiserie, prajelurile, mancarurile lasate de pe o zi pe alta, lactatele (mai putin iaurturile), mancarurile prea sarate, chipsurile, covrigeii, biscuitii, sucurile acidulate si nenaturale. Nu uita, detoxifierea se cladeste pe kilograme de legume asa ca include in meniu cat mai multe gustari cu fructe si legume pe zi. De asemenea, este important sa bei multa apa, 1.5 litri pe zi. Citeste si Cea mai eficienta metoda de detoxifiere a organismului.