Cum iti alegi bustiera perfecta pentru sport

Cum iti alegi bustiera perfecta pentru sport

Cum ar fi sa te duci la sala si in loc sa dai tot ce e mai bun din tine, tu sa ai grija sutienului. Sau atunci cand faci yoga sa fii stresata ca ai decolteul prea generos. Se poate sa ti se fi intamplat asta deja, deci stii din experienta cat este de importanta o bustiera potrivita pentru sport. 

Poti sa alegi orice culoare iti place, sa fie cu bretele groase sau subtiri, dar trebuie sa stii ca bustierele nu trebuie alese numai dupa criterii estetice. O bustiera potrivita iti va imbunatati performantele si va diminua cu pana la 50% durerea cauzata de balansul sanilor atunci cand faci sport. 
 
Daca mai ai nevoie de un argument, bustierele pentru sport previn deteriorarea ligamentelor Cooper, cele care dau forma si pozitia sanilor, dar si care ii sustin. 
 
Acum ca ai inteles importanta bustierelor, trebuie sa stii cum sa alegi una potrivita. Cele cu efect de compresie sunt recomandate femeilor cu sanii mici si care au cupele cupele A sau B. Aceste bustiere aplatizeaza sanii pentru a-i impiedica sa se miste. 
 
Bustierele cu efect de incapsulare au cupe individuale si sustin fiecare san in parte. Acestea sunt recomandate femeilor care au cupa D sau DD. 
 
Bustierele cu efect de compresie – incapsulare aplatizeaza sanii, dar au si cupe individuale, adica o combinatie intre modelele de mai sus. Ofera sustinere si confort femeilor care au cupa C su D. 
 

Marimea potrivita 

 
Atunci cand iti alegi o bustiera este obligatoriu sa o si probezi. Nu te baza ca ai cumparat pana acum dulapuri intregi de sutiene, caci cu bustierele este alta poveste. Iti dai seama ca ai gasit marimea potrivita atunci cand poti sa bagi doua degete sub banda elastica de sub sani. Sari de cateva ori pe loc si daca miscarea sanilor este considerabil redusa, ti-ai gasit bustiera perfecta.
 

Din ce material trebuie sa fie confectionata bustiera?

 
Dupa ce ti-ai ales culoarea si modelul, trebuie sa fii atenta si la materialul din care este confectionata bustiera. Iti recomandam sa porti bumbac cat de des poti, mai putin la sala.Atunci cand faci sport ai nevoie de un material care sa absoarba transpiratia, dar care sa o lase si sa se evapore. Microfibra are aceasta calitate si iti da o senzatie de confort. 
 
 

Cand e cazul sa-ti schimbi bustiera?

 
Chiar daca iti place la nebunie bustiera aceea verde, dupa 6 luni, maxim un an, trebuie sa o arunci si sa-ti cauti alta preferata. 
 
Cand e cazul sa-ti schimbi bustiera?
  • cand banda de sub sani se largeste si se ridica pentru ca s-a slabit elasticul
  • bretelele devin elastice 
  • nu ti-ai mai masurat circumferinta sanilor de peste un an
 
Acum fa-ti lista cu ce trebuie sa respecte o bustiera si fugi la cumparaturi.