Cum impaci dieta cu mancatul in oras?

Cum impaci dieta cu mancatul in oras?

Si ce mai conteaza cand simturile sunt plasate in al noulea cer? Cand narile adulmeca mirosuri din cele mai fascinante, cand stomacul primeste mancaruri delicioase, chiar daca nu sunt ele sarace in calorii. Ba conteaza. Caci atunci cand esti la dieta, orice masa servita in oras inseamna un extra de calorii. Calorii care vin si nu mai pleaca. Care se depoziteaza.

 

Inainte de masa
Nu te grabi sa iei primul taxi spre restaurant, chiar daca foamea asta iti dicteaza. Serveste ceva fara grasimi. Merele sunt bune in aceasta situatie. In plus, cand ajungi la restaurant nu iti obliga stomacul unui supliciu: de a te indopa cu paine.

 

Tips-uri pentru a preveni excesul alimentar

Ajuns in restaurantul cu pricina, nu comanda cartofi prajiti, orice altceva la care cu greu poti renunta. Ar insemna sa te torturezi de unul singur la gandul ca te vei putea opri dupa ce ai rontait primul cartof. Nici vorba! Pofta creste cu primul cartof devorat.

 

Si nu ii cere chelnerului o portie mare, chiar daca foamea te sageteaza. Cere o portie mica, si daca chelnerul iti face intr-adins aducandu-ti o portie de mancare cat pentru doua persoane, nu esti obligat sa o si termini. Mananca putin si cere sa iei restul la pachet sau ofera-i-l altcuiva, de la masa ta.

 

Nu vei gresi daca vei mai cere o portie de salata, nu inregistreaza multe calorii. Nu le vei regasi pe lista meniului, dar le vei putea savura din plin: fructele. Comanda fructe proaspete, zemoase in schimbul deserturilor cu multe straturi de ciocolata. Daca alimentele dau semne ca se inghesuie pe traseu, in drumul spre stomac, poti cere o bautura fina, alcoolica, chiar si vin, dar limiteaza-te la unu-doua pahare.

 

Tips-uri pentru alegea celui mai bun meniu

Nu cere sa-ti fie aduse mancaruri gatite prin prajire, legume umplute cu tot felul de lucruri, de pe care se scurg sosuri grase. Ascund multe grasimi. Poti in schimb sa ceri legume gatite in cuptor, pe gratar sau la aburi.

 

De nu esti sigur despre modul in care a fost gatita mancarea, care salasluieste in farfuria ta, la care te uiti cu o privire lunga, cere-i bucatarului sa iti spuna secretul, cum a fost gatita. Daca te-ai decis sa fie o friptura cea care iti va astampara foamea, gadilindu-ti simturile, cere-i bucatarului ca inainte de gatire sa inlature grasimea vizibila. Daca alegi carne de pasare, il poti ruga pe bucatar sa inlature pielita inainte de gatire.

 

Nu te abati de la regulile dietei daca nu comanzi mancaruri pline de sare (de exemplu, peste afumat), care isi completeaza paleta cromatica cu sos de soia sau teriyaki. Sau te poti multumi doar cu putin, ori sa ii ceri bucatarului sa nu iti puna multa sare in mancare sau inlocuitori de sare.

 

Chiar si daca alegerea ta este una inspirata, o salata, cere-i bucatarului sa iti serveasca dressing-ul separat. Astfel, esti constient de cantitatea de sos pe care o ai in farfurie si poti renunta sau consuma doar putin.

 

Alatura, pe langa bolul plin cu salata, care iti aduce pata verde de azi, si putina paine din faina integrala, este ideala cand vine vorba de fibre. Si nu in ultimul rand, nu comanda meniuri cu nume fascinante, dar care nu iti spun mare lucru, sau intreaba-l pe bucatar.