Se vede imediat faptul ca bulgarii sunt apropiati de greci si ca granite, dar si ca pofte gastronomice. Daca iti place tzatziki mult de tot dar ai chef de o supa, nicio problema: tarator este un fel de verisoara primara a celebrului preparat grecesc. Putine lucruri pot fi mai placute si in acelasi timp atat de hranitoare pe timp de vara decat aceasta supa tarator, care se mananca rece si parca este inventata pentru a racori inima, mintea, si trupul. Unde mai pui ca se si prepara rapid si ingredientele sunt simplu de gasit. Si acum, la treaba. Pentru a prepara supa tarator, pe langa un blat de bucatarie liber si curat, iti trebuie asa: – 2 castraveti seriosi – 2 catei de usturoi – 4 cani de iaurt – 1/2 cana de apa – 3 linguri de ulei de masline extravirgin – cateva nuci pe gustate, sa nu fie rancede – ½ de legatura de marar – sare dupa gust Usturoiul, mararul, si castravetii se rad marunt, iar nucile se piseaza pana la dimensiunea boabelor de piper. Toate ingredientele se varsa apoi intr-un castron in care a fost deja pus tot iaurtul, si apoi se adauga apa, putin cate putin, pana cand are consistenta dorita. Daca iaurtul pe care l-ai folosit este foarte gras, mai adaugi apa, pana cand simti ca arata ca o supa ca la carte. Pastreaza un firicel de ulei, cateva firicele de marar si un pic de nuca pentru a presara pe deasupra inainte de servire. Supa tarator trebuie sa stea cateva ore la frigider inainte de servire, timp in care ingredientele se imprietenesc intre ele, pentru un gust suprem. Pofta mare.