Crostini cu friptura, mozzarella si salvie

Crostini cu friptura, mozzarella si salvie

Friptura rece, ramasa de cu o zi inainte, este foarte buna daca se pastreaza la frigider. Iata ce minunatii puteti face din ea. Le puteti chiar servi in loc de aperitive delicioase si aromate.

Ingrediente:

– bagheta integrala;

– friptura rece de porc, pui sau vita;

– ardei gras rosu;

– piper;

– 1-2 frunze proaspete de salvie (optional);

– unt sau ulei de masline extravirgin.

Mod de preparare:

Reteta-i cum nu se poate mai simpla. Se taie felii subtiri de friptura. Bagheta se taie si ea felii care se ung cu cunt sau se stropesc cu ulei de masline. deasupra se aseaza feliile de friptura, cate o frunza de salvie proaspata, daca va place, o felie de ardei dulce rosu (sau iute), iar in varf cate o felie de mozzarella. Se asezoneaza cupiper si se pun intr-o tava. Se dau la cuptorul preincalzit pentru 10 minute sau pana cand mozzarella se topeste.

Se servesc imediat!

100 g crostini cu friptura mozzarella si salvie contin:  134 calorii,  20 g proteine, 1,3 g lipide si 7 g carbohidrati.

Pofta buna!