Nu cred ca am auzit pe cineva vreodata sa nu fie innebunit dupa creveti, mai putin pe maica-mea care nu suporta fructele de mare desi n-a gustat vreodata din ele. Crevetii sunt printre cele mai scumpe feluri de mancare de la restaurant, insa, de ce sa nu ii preparam si acasa? Crevetii se fac foarte usor, mai ales daca nu te aventurezi sa le faci cine stie ce sosuri. Cum prepari crevetii cu usturoi, patrunjel si unt? Ingrediente: – o jumatate de kilogram de creveti; – 2 linguri de unt; – 3 linguri de usturoi pisat sau taiat bucatele foarte mici; – 2 lingurite de paprika; – o jumatate de cana de ulei de masline; – o legatura de patrunjel; – sare si piper dupa gust; – o jumatate de lamaie. Mod de preparare: Pune intr-un vas crevetii si amesteca-i cu uleiul de masline, usturoiul pisat, paprika, patrunjelul taiat marunt, sarea si piperul. Acopera acest vas cu un capac si baga-l la frigider pentru o ora. Dupa o ora, scoate crevetii si pune tot continutul intr-o tigaie unde, in prealabil, ai pus untul la incins. Amesteca crevetii pana se rumenesc. Consuma-i simpli sau cu putina lamaie. Pofta buna! Citeste si Creveti picanti cu sos de soia. Sursa reteta: food.com Sursa foto: foodchannel.com