Crema pariziana

Crema pariziana

Ingredientele sunt pentru 6 portii.

 

 Pentru crema:
-250 grame de ciocolata alimentara,
-250 ml de smantana dulce.

 

 Pentru decor:
-50 grame de ciocolata alimentara.

 

Mod de preparare

Smantana se toarna intr-o oala mica si se da in clocot. Ciocolata alimentara se rupe in bucati. Smantana fierbinte se ia de pe foc si se topeste ciocolata in ea. Crema de ciocolata se toarna intr-un vas, dupa care se baga la frigider pentru 30 de minute.

 

Restul de ciocolata alimentara se rupe in bucati, pentru decor. Ciocolata se pune intr-un vas si se introduce in cuptorul cu microunde. Dupa aceasta se pune pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.

 

Apoi se scoate din frigider crema de ciocolata si se amesteca cu mixerul pana cand se obtine o spuma, apoi se toarna in cupe de desert.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 390 Kcal, 5 grame proteine, 29 grame grasimi si 29 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!