Ingrediente pentru crmea de fasole: fasole alba uscata fiarta in apa cu sare, bob mare (3 conserve) 1/4 dintr-o ceapa medie sare, piper alb dupa gust 50 ml de ulei de masline Am pus fasolea fara zeama din conserva, in robot, impreuna cu ceapa. Daca nu folositi robotul, aveti grija sa dati ceapa pe razatoarea mica. Am actionat aparatul, pana am obtinut o pasta, apoi am adaugat uleiul. Am mai mixat pana s-a incorporat. Am asezonat cu sare si piper alb dupa gust si am mai mixat putin. Cantitatile de mai sus, pentru crema de fasole. sunt orientative. Puteti adauga ceapa si ulei, mai mult sau mai putin, in functie de cum va place. Daca folositi fasole fiarta acasa, este bine sa o mixati cat este fierbinte. In felul acesta uleiul se va incorpora mai bine si pasta rezultata va fi mai cremoasa. 100 de grame de crema de fasole contin: 142 calorii, 9,2 g de proteine, 3,1 g lipide 15 g carbohidrati Tips: daca nu va place ceapa, puteti sa o inlocuiti cu usturoi. Crema de fasole este foarte gustoasa alaturi de rosii proaspete.