Crema de conopida

Crema de conopida

Mi s-a parut o alternativa buna la cremele de branza sau clasicele icre pe care le punem pe masa ca aperitiv atunci cand avem musafiri.

 

Ingrediente:

  • O conopida mica
  • Un pahar de iaurt gros
  • 2 catei usturoi
  • O lingura ulei masline
  • Sare, piper alb
  • Marar dupa preferinte
  • Salvie uscata

 

 

Conopida curata si desfacuta in buchetele se fierbe cu sare pana este pregatita pentru a fi facuta piure.

In timp ce se racoreste si se scurge conopida pregatim sosul din restul de ingrediente. Punem totul in robotul de bucatarie sau zdrobim conopida si o amestecam cu sosul facut separat.

 

 

Servim pe paine prajita sau tartine sarate

 

Timp de pregatire: 10 minute fierbere + 5 minute preparare

Calorii: 315/ intreaga cantitate!

Portii: multe