Crema de branza de oaie cu dovleac

Crema de branza de oaie cu dovleac

Daca esti in cautarea unor retete care sa contina si dovleac, trebuie sa o testezi si pe cea pe care ti-o prezentam azi. Aceasta pasta poate fi consumata la micul dejun sau ca gustare, intinsa pe paine cu seminte sau pe crackers. 

Ingrediente
  • jumatate dintr-un dovleac mic
  • 170 de grame de branza de capra
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • ulei de masline
  • cimbru proaspat
  • 2 catei de usturoi 
  • sare, piper
Incalzeste cuptorul in timp ce intinzi hartie de copt pe o tava. Stropeste interiorul si exteriorul dovleacului cu ulei de masline, presara putina sare si baga la cuptor pentru 30 de minute. 
 
Dupa ce s-a racit, scobeste interiorul dovleacului si pune-l intr-un blender. Adauga branza de capra si amesteca pana cand obtii o pasta. Incinge putin ulei intr-o tigaie, caleste usturoiul, apoi adauga si cateva frunze de cimbru. 
 
Adauga usturoiul si coaja de la lamaie peste amestecul din blender, apoi asezoneaza cu sare, piper si zeama de lamaie.