Daca esti in cautarea unor retete care sa contina si dovleac, trebuie sa o testezi si pe cea pe care ti-o prezentam azi. Aceasta pasta poate fi consumata la micul dejun sau ca gustare, intinsa pe paine cu seminte sau pe crackers. Ingrediente jumatate dintr-un dovleac mic 170 de grame de branza de capra zeama si coaja rasa de la o lamaie ulei de masline cimbru proaspat 2 catei de usturoi sare, piper Incalzeste cuptorul in timp ce intinzi hartie de copt pe o tava. Stropeste interiorul si exteriorul dovleacului cu ulei de masline, presara putina sare si baga la cuptor pentru 30 de minute. Dupa ce s-a racit, scobeste interiorul dovleacului si pune-l intr-un blender. Adauga branza de capra si amesteca pana cand obtii o pasta. Incinge putin ulei intr-o tigaie, caleste usturoiul, apoi adauga si cateva frunze de cimbru. Adauga usturoiul si coaja de la lamaie peste amestecul din blender, apoi asezoneaza cu sare, piper si zeama de lamaie. Distribuie articolul pe: