Crema de branza cu marar este o alternativa la cremele de branza sau de unt, gata preparate, cu termene de valabilitate de 6 luni. Ele nu sunt o solutie. Nu zic ca nu-i comod, dar daca ma gandesc la tonele de conservanti si substante necunoscute pe care le contin, mai bine stau 10 minute in bucatarie pentru a prepara o crema in casa, din ingrediente proaspete. Este foarte usor de preparat si chiar puteti sa o condimentati pe gustul vostru. Iar pentru masa de Craciun sau masa de Revelion, aveti un aperitiv a-ntaia! Crema de branza este foarte gustoasa si poate fi servita si ca aperitiv. O puteti folosi pentru a umple rosii sau ardei, sau o puteti servi la micul dejun, pe paine prajita. Ingrediente: 250 g branza dulce de vaca light, 50 g unt light, 50 ml smantana light, o mana de marar tocat marunt (puteti inlocui cu patrunjel, de exemplu), o lingurita de ceapa rasa fin, sare, piper, dupa gust. Cum prepari crema de branza cu marar: Daca chiar vreti sa iasa o crema perfecta, atunci va sfatuiesc sa preparati voi insiva branza. Nu-i greu deloc. Trebuie doar sa incercati. Daca nu aveti chef sau timp, atuci este foarte buna si branza pe care o puteti cumpara de la piata sau din supermarket. Mie imi place s-o aleg pe cea care are termenul de garantie foarte mic. Adica maxim, cateva zile. Toate ingredientele se pun intr-un vas, se amesteca bine cu o furculita si se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper. Nu necesita mixer. Se serveste imediat, dar se poate pastra si in frigider, cateva zile. 100 de grame de crema de branza cu ceapa si marar, contine: 246 calorii, 24,9 g proteine, 14,2 g lipide si 4,3 g carbohidrati. Tips: daca nu vreti sa mirositi a ceapa dupa ce o consumati, mancati un mar. Mancati crema de branza cu marar pe felii de paine prajita sau cu ardei gras. Pofta buna!