Te vei indragosti de gustul si aroma acestui fel de mancare. Dar si de cat de usor este de facut. Din ingrediente rezulta doua tavi de cozonac de carne de vita cu ciuperci, deci aproximativ opt portii. Este perfect pentru cina, iar ceea ce ramane poate fi mancat rece si se potriveste perfect pentru a fi luat la serviciu in pachetelul cu mancare. Folosim prilejul pentru a readuce in discutie colectia noastra cu idei si retete perfecte pentru "pachetelul cu mancare", in conditiile in care este de zeci de ori mai bine si mai sanatos sa-ti iei mancare de acasa decat sa mori de foame la serviciu sau sa cumperi toate prostiile. Prostiile nu merita, sunt scumpe si mai ales nesanatoase. Si am inchis paranteza si revenim la cozonacelul de carne de cita cu ciuperci. Ca sa faci cozonacul de carne ai nevoie de 600 de grame de carne de vaca macra (tocata), doua cepe, doi catei de usturoi, un cartof mare, un morcov, patru oua, sare, piper, putin ulei, doua linguri de pesmet, 500 de grame de ciuperci, o lingura de pasta de tomate, verdeata (patrunjel sau marar sau si una si alta). Incepe prin a unge cu ulei doua tavi clasice de cozonac. Tapeteaza-le cu pesmet. Curata legumele si ciupercile. Taie in bucati mari ciupercile si caleste-le intr-o lingura de ulei, cat sa se inmoaie. Da prin masina de tocat (sau foloseste un robot de bucatarie), legumele – ceapa, morcovul si cartoful, si verdeata. Adauga carnea tocata si amesteca foarte bine cu mana impreuna cu o lingura de ulei. Adauga si pasta de tomate, si cateii de usturoi tocati marunt. Sparge intr-o farfurie ouale, bate-le ca pentru omleta si adauga-le peste amestecul de carne si legume. Amesteca, tot cu mana pana devine o pasta legata. Potriveste de sare si piper. Adauga ciupercile calite si foarte bine scurse. Paine de carne cu fistic Amesteca incet cu mana si imparte compozitia, tot cu mana, in tavi. Da la cuptor, 50-55 de minute, la foc mic la inceput, apoi putin mai mare ca sa se rumeneasca. Serveste felii de cozonac de carne de vita cu ciuperci simple sau cu legume la cuptor. Stropeste totul cu sosul lasat de ciuperci in care adaugi putin lapte, smantana sau iaurt. Rece, cozonacelul de carne este perfect cu o felie subtire de paine si o bucata de ardei gras proaspat, a doua zi la servicu.