Nu este neaparat o reteta dietetica, dar la cat este gustoasa, merita sa o faci o data pe luna. Dureaza doar 25 de minute si te va surprinde cu dulceata, dar si cu consistenta. Ingrediente 4 cotlete de porc 2 mere fara coaja 1 ceapa mare 3 linguri de unt 2 linguri de zahar brun 2 lingurite de scortisoara 2/3 cana de otet de mere 1/3 cana de smantana ardei iute sare, piper Presara bine sare si piper pe ambele parti ale cotletelor. Separat, intr-o tigaie, topeste 2 liguri de unt si prajeste imediat cotletele cate 3 minute pe fiecare parte. Scoate-le pe o farfurie si lasa-le sa se odihneasca. In aceeasi tigaie mai topeste o lingura de unt si caleste merele si ceapa pana cand aceasta din urma devine translucida. Adauga zaharul brun, scortisoara, ardeiul iute (dupa gust), apoi otetul de mere si smantana. Scufunda apoi in lichid cotletele de porc si tine-le pe foc pana cand sunt gata. Pofta buna!