Copane de curcan la gratar

Copane de curcan la gratar

 Ingrediente pentru 4 portii:
-4 copane mici de curcan,
-1 lamaie,
-2 catei de usturoi,
-1 radacina de ghimbir,
-1 lingurita de mustar iute,
-1/2 de lingurita cu cimbru uscat,
-3 linguri cu ulei,
-sare, sos tabasco.

 

Mod de preparare
Copanele de curcan se spala cu apa rece. Se spala lamaia cu apa calduta dupa care se sterge si se da pe razatoare. Se stoarce jumatate de lamaie. Usturoiul, ghimbirul se curata dupa care se piseaza.

 

Se amesteca coaja cu sucul de lamaie, ghimbirul, usturoiul, mustarul, cimbrul si uleiul. Apoi se presara sos tabasco si sare.

 

Se ung copanele cu sosul obtinut, se pun pe o farfurie si baga in frigider, unde vor sta cel putin 1 ora. Se porneste gratarul electric, se aseaza copanele pe gratar si se prajesc timp de 30-35 de minute, se intorc de cateva ori pentru a nu se arde. Se lasa pe gratar timp de 30-35 de minute.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 240 Kcal, 31 grame proteine, 13 grame grasimi si 0 carbohidrati.

 

Pofta buna!