Conserva de peste in suc de rosii

Conserva de peste in suc de rosii

Nu e obligatoriu sa fiti pescari pentru asta. Se poate cumpara peste si de la supermarket. Eu am folosit caras dar merge orice fel de peste. Pestele este considerat un aliment foarte valoros datorita continutului de proteine de calitate superioara si a mineralelor cum sunt fierul, fosforul potasiul si magneziul. Carnea de peste, in special cea mai putin grasa, este foarte des intalnita in diete. Avantajul pe care il ofera aceasta reteta, este ca pestele poate fi consumat cu tot cu oase.  

 

Ingrediente: 1 kg de peste mic, 2 cepe mari, jumatate de litru de bulion, 4 linguri de ulei, 4-5 fire de cimbrisor, 2 foi de dafin, sare, piper dupa gust. 

Pestele se curata (fara cap), se spala, se condimenteaza. Ceapa se taie inele. Se aseaza in oala in straturi: un strat de peste, unul de ceapa, unul de peste etc. Printre straturi se pun foile de dafin si cimbrisorul. La final se pune uleiul , bulionul si rosiile din conserva. Se pune un capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mic, pt. cca 4-5 ore.  

 

O data pe ora se verifica si se adauga apa daca nu mai are lichid. Daca se face in cucta se face tot la foc mic dar dureaza aprox 2 ore jumatate si nu mai trebuie adaugata apa. Nu se amesteca sub nici o forma. Este gata cand oasele pestelui se fierb atat de tare incat se topesc in gura. Se pot face cantitati mai mari care se pun in borcane si se sterilizeaza. Se pastreaza foarte bine, ca si zacusca. Se poate consuma rece sau cald.   

Pofta buna! 

100 gr. de conserva depeste in suc de rosii contine: 132 calorii, 17 gr. proteine, 11 gr. lipide si 2 gr.carbohidrati. 

Tips: Conserva de peste facuta in casa se poate servi si copiilor. In momentul servirii, putem adauga 1-2 feliute de lamaie.