Conopida la cuptor de post

Conopida la cuptor de post

Timpul necesar este de 45 de minute

 Ingrediente 4 portii:
-500 grame rosii din conserva,
-1 ceapa,
-1 catel de usturoi,
-2 linguri cu ulei
-1/2 de lingura cu sare si respectiv cu zahar,
-piper macinat, 8 frunze de busuioc.

 

 Legume:
-1 conopida de cel mult 1 kg,
-500 grame rosii coapte,
-1 praf de nucsoara rasa,
-2 linguri cu pesmet si 40 de grame de margarina.

Mod de preparare
Se scurg rosiile din conserva si se taie in patru. Se curata ceapa, usturoiul si se taie in cubulete. Se calesc in ulei ceapa si usturoiul si se adauga rosiile. Se adauga verdeturi si busuioc si se lasa vasul, acoperit, la foc mic timp de 30 de minute.

 

Se indeparteaza frunzele de la conopida, se scoate cotorul, se desface in buchetele si se spala. Acestea se fierb in ¼ de litru de apa pentru 10 minute. Se oparesc rosiile, se curata de coaja, se scot semintele, iar pulpa rosiilor se taie in patru.

 

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Sosul de rosii se toarna intr-un vas rezistent la caldura, in care se adauga un pic de ulei. In centrul vasului se pune conopida, iar pe margini rosiile. Deasupra se adauga sare si nucsoara.

 

Se amesteca cu pesmet si margarina. Se baga vasul la cuptor pentru 30 de minute.

 

Valoarea nutritiva:

O portie are: 300 de Kcal, 16 grame de proteine, 13 grame de grasimi, 25 de grame de carbohidrati.

 

Pofta buna!