Conopida este, in fapt, un mare buchet de flori! Nu este foarte potrivita pentru a fi oferita, dar este numai buna de mancat. Conopida la cuptor, preparata dupa aceasta reteta, este o minunatie. Iti aminteste de dulceata toamnei! Una peste alta, nici cei mai simandicosi gurmanzi nu ar refuza conopida la cuptor pregatita astfel, chiar daca ei vor pune alaturi si o bucata de carne. In schimb, vegetarienii vor savura aceasta mancare. Ca sa faci conopida la cuptor ai nevoie de… o conopida mare, trei linguri de pesmet, doi catei de usturoi, o legatura de patrunjel proaspat, sare, piper, doua linguri de parmezan ras (sau alta branza bine uscata, data prin razatoare), patru linguri de ulei. Ingredientele sunt pentru trei portii generoase, fiecare avand undeva pe la 170 de calorii. Incepe prin a curata si desface in buchetele conopida. Taie-le in doua daca sunt prea mari. Pune pe foc o oala cu un deget de apa. Cand clocoteste pune conopida si acopera vasul cu un capac. Lasa-o sa fiarba circa 10 minute la foc mic. Scurge apa. Pune conopida intr-o sita si las-o sa se scurga bine. Amesteca pesmetul cu usturoiul tocat foarte marunt si cu parmezanul. Pune ulei intr-un vas care merge la cuptor. Pune sare si piper peste conopida, dupa gust, si inmoaie fiecare bucatica in amestecul de pesmet. Aseaza bucatele de conopida in tava, intr-un singur strat. Coace conopida, in cuptotul bine incins, circa 20 de minute pana ce capata o culoare frumoasa, iar pesmetul se rumeneste. Serveste conopida imediat cu patrunjel proaspat, tocat marunt, presarat deasupra. Poti servi conopida la cuptor si cu smantana sau iaurt, dar si cu crema de usturoi preparata dupa reteta de aici.