Conopida este printre cele mai pline de nutrienti legume si ar trebui sa fie prietena noastra in aceste zile de post. Ea are din plin vitamina C, atat de utila in lunile friguroase. Contine acizi omega 3 si vitaminele B6 si K. Ce mai, nu ar trebui sa treaca o saptamana fara sa mananci conopida. Doar ca, desigur, te plictisesti de vechile moduri de a o gati si atunci intervenim noi, ca sa va dam noi idei. Acum decadente, cu toata restrictia pusa de interdictiile postului. Ingredientele de care ai nevoie o capatana de conopida pe care sa o desparti in bucati mai mici sare si piper negru cinci linguri de ulei de masline extravirgin o lingura de suc de lamaie o jumatate de cana de pesmet o lingura de patrunjel proaspat tocat Cum se pregateste Dai drumul la cuptor sa se incalzeazca. Intr-un castron combina pesmetul cu doua linguri de ulei de masline. Intr-un castron mai mare pune bucatile de conopida. Adauga sare si piper. Imprastie deasupra trei linguri de ulei de masline si amesteca-le. Pe o tava intinsa aseze hartie de copt. Deasupra pui bucatile de conopida si le dai la cuptorul bine incins, Se tin 20 de minute dupa care se scot si presari deasupra lor pesmetul. Le mai lasi 15 minute. Le scoti si presari asupra lor patruljelul. (Daca nu tii post mai poti adauga si parmesan ras). Le lasi 2 minute la cuptor si sunt gata. Reteta este conceputa pentru patru portii si o portie are 230 de calorii. Sa aveti pofta! Sursa foto: robertsinskey.com