Conopida cu nuci

Conopida cu nuci

Dupa ce vei manca prima data conopida cu nuci, reteta o sa intre in categoria “favorite”. Garantez. Conopida cu nuci este o mancare vegerariana in sine, dar si o rafinata garnitura. Poti lua in calcul aceasta reteta inclusiv pentru masa de Pasti, iar conopida cu nuci poate fi servita alaturi de friptura de miel, de exemplu.

       

Conopida cu nuci se prepara foarte usor. Este o reteta simpla, in doi pasi, pentru prepararea careia ai nevoie de o conopida mai mare, 150 de grame de nuci, doua linguri cu faina, o cana mare cu lapte, 100 de grame de unt, patru linguri cu parmezan ras, un catel de usturoi si o lingurita de nucsoara macinata.

 

Taie conopida in buchetele, iar buchetelele in felii. Pune-le intr-o oala, cu putina apa, acopera bine (eventual cu o folie de aluminiu) si fierbe-le 5-7 minute, doar cat sa se inmoaie putin.

 

Unge o tava care merge la cuptor cu putin unt. Aseaza feliile de conopida in strat uniform. Pune untul la topit intr-o tigaie. Adauga usturoiul tocat fin si caleste-l un minut. Adauga faina, amesteca bine si pune laptele. Amesteca pana rezulta un sos gros ca o smantana. Potriveste de sare si piper si adauga nucsoara si parmezanul ras.

Rastoarna sosul peste conopida, iar deasupra presara uniform nuca tocata marunt. Totul merge la cuptor, care trebuie bine incins in prealabil, pentru 30 de minute. Conopida cu nuca este foarte buna si fierbinte si rece.