Conopida crocanta la cuptor

Conopida crocanta la cuptor

Poti sa incerci aceasta reteta chiar daca afirmi cu mana pe inima ca urasti pur si simplu conopida. Hai da-i o sansa, macar pentru continutul de vitamina C. Daca urmezi instructiunile pas cu pas, vei gusta la final bucatele de conopida crocante la exterior si moi in interior. 

Pregateste alaturi un sos de iaurt grecesc cu lamaie si castraveti si te vei linge pe degete. 
 
Ingrediente 
  • buchetelele de la o conopida medie 
  • jumatate de cana de faina de naut 
  • jumatate de cana de apa 
  • 1 lingurita de usturoi pisat
  • 1 lingurita de unt topit 
  • sare
  • 2/3 sos picant 
Incalzeste cuptorul si in acest timp amesteca faina cu apa, usturoiul si sarea. Da fiecare buchetel de conopida prin acest amestec, apoi asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. 
 
Coace pentru 15 minute, iar la jumatate duratei intoarce buchetele pe partea cealalta. Intre timp, amesteca untul topit cu sosul picant. Dupa ce conopida e gata, da cu grija fiecare bucatica prin acest sos. Asaza-le la loc pe tava si mai coace-le inca 25 de minute, pana cand devin crocante. Asteapta apoi 15 minute pana se racesc, apoi pofta buna!