Mancam ceva bun? Simplu, gustos, foarte usor de facut si, evident foarte sanatos? Da? Bine! Atunci poftim la conopida coapta cu ceapa. Fac o paranteza si spun ca si conopida si ceapa sunt legume binecuvantate. Sunt perfecte in perioada de post si sunt ideale in alimentatia femeilor. Ca sa faci conopida copata cu ceapa ai nevoie de o conopida mare si frumoasa (merge si conopida congelata – si ca sa o folosesti o pui intr-o sita si o asezi deasupra unei oale cu apa care fierbe, acoperita cu capac vreme de zece minute; fiarta asa nu se umple de apa), vreo doua cepe rosii, o legatura mare de patrunjel, trei linguri cu ulei, sare si piper. Daca vrei adauga si vreo doua linguri cu fulgi de migdale si o lingurita de boia dulce. Vrei o forma picanta, adauga boia iute sau mult piper. Rupe conopida in bucatele, taie ceapa in opt bucati, pe lung. Pune totul intr-un vas adanc, care merge la cuptor. Pune sare si piper, boiaua si uleiul. Amesteca bine, adauga vreo doua linguri cu apa si acopera totul cu o folie de aluminiu. Coace la foc mic, in cuptorul bine incins, pentru vreo 15 minute. Scoate folia, pune verdeata, migdalele, amesteca usor si intoarce tava in cuptor, la foc iute, pentru alte 10 minute. Serveste legumele simple sau cu o lingura de iaurt sau putina branza rasa. Daca esti in cautarea unor gusturi speciale, amesteca o lingurita de miere cu sucul de la o lamaie si stropeste usor legumele inainte de a le intoarce in cuptor pentru tura a doua de copt. Asta a fost conopida coapta cu ceapa! Ce ai de spus?