Turmericul e condimentul care lupta cu cancerul. Cu pigmentul sau galben-orange, condimentul are numeroase beneficii pentru sanatate. Iata cum se si explica faptul ca devine din ce in ce mai bine vandut ca supliment alimentar. Planta asiatica inrudita cu ghimbirul a luat cu asalt magazinele de mirodenii. Nu-i de mirare ca se face coada la casa, toate avem nevoie de turmeric, pentru un ten luminos Acest sofran indian este unul dintre cele mai versatile remedii naturale. Il stiti cel mai bine din praful de curry, dar este utilizat si in sosuri, supe de pui si de paste sau condimente uscate. Este renumit pentru beneficiile sale anti-inflamatoare. Puternic antioxidant si anti-inflamator, turmericul a fost mult timp folosit in China si in medicina Ayurvedica pentru a trata o serie de boli, pornind de la probleme digestive pana la atrita. Proprietatile puternic antioxidante ale curcuminului reduce inflamatiile si e folosit cu succes in tratarea si prevenirea cancerelor de colon, prostate si de san. Specialistii au descoperit condimentul care lupta cu cancerul, intrigati de calitatile impresionante ale curcumei. Journal of Nutritional Biochemistry a publicat un articol in care arata cum poate, curcumina, sa reprezinte raspunsul in tratarea unei tumori pe creier. Studii recente arata ca acest condiment care lupta cu cancerul a reusit sa trateze tumorile pe creier in 9 din 11 experimente realizate pe animale. Curcuma e folosita cu succes si in tratarea artritelor, fara sa aiba efecte secundare. Timp de multi ani a fost considerat un detoxifiant natural iar acum, cercetarile arata ca poate incetini progresul bolilor de ficat. E de mare ajutor si in tratarea diabetului. Studiile au aratat ca turmericul ajuta la stabilizarea nivelului glicemiei, avand efecte hipoglicemice. In combinatie cu alte ierburi, proprietatile antidiabetice ale turmericului sunt chiar mai pronuntate.