Un studiu recent, realizat de cei de la Universitatea din Georgia scos la iveala faptul ca mirodeniiled bogate in antioxidanti previn formarea unor compomente nocive, asociate cu procesul de imbatranire si pot inhiba lezarea tesuturilor odata cu cresterea nivelului de glicemie din sange. Iata de ce putem spune, cu mana pe inima, ca mirodeniile va asigura o viata lunga. Scortisoara Ce gust ar mai avea placinta fara un strop de scortisoara? Puteti sa va bucurati de aroma scortisoarei daca o presarati pe paine (din faina integrala) peste care in prealabil ati intins una-doua lingurite cu miere. Oregano Aveti oregano prin bucatarie si nu prea stiti ce sa faceti cu el? Nu-l lasati sa putrezeasca acolo, ca este pacat! Il puteti presara peste paine (facuta in casa) pe care ati uns-o cu usturoi. Si daca nu va place painea rustica, puteti presara oregano peste pizza. De preferinta dietetica. Ne-am inteles? Marar Daca sunteti si voi ca si mine, adica dati cu stangul in dreptul cand intrati in bucatarie, relaxati-va, nu trebuie sa va chinuiti pregatind tot felul de retete sofisticate cu marar. Sunt cateva solutii simple, care nu va iau mai mult de 5-10 minute. Ce preferati: oua ochiuri sau jumari? Hmm…cu toate ca nu sunt indicate prajelile eu prefer ouale ochiuri (Shhhht!). La final presarati pe acestea un pic de marar uscat. Si ca sa fim dietetici, aflati ca da un gust extraordinar salatei verzi! Maghiran Daca va place gustul dulce-racoritor al ceaiurilor de fructe ori cel calmant al ceaiurilor din plante, bifati pe lista voastra inca unul: ceaiul din maghiran. Nu stiti cum se prepara ? Nu trebuie decat sa puneti cateva lingurite cu maghiran (uscat) intr-o cana cu apa fierbinte, il lasati un timp, dupa care il strecurati si voila ceaiul de maghiran ๐ Anason Cand vine vorba de mancare orice detaliu conteaza, fie el cat de mic. De la criteriile dupa care selectionati alimentele, pana la felul in care aranjati masa. Sosul trebuie sa completeze reteta, sa diversifice gustul, sa aduca o nota de rafinament. Nu mai merge cu un sos din unt si usturoi pisat, acum sunt la moda sosurile sofisticate, care combina cat mai multe ingrediente, din acelea pe care nu le-ati fi gasit intr-o mancare banala. Asa ca daca aveti o reteta preferata de sos de rosii, dati-i un plus de rafinament, adaugand un pic de anason. Cuisoare Cu un gust dulce-picant, cuisoarele pot fi folosite in prajituri sau peste biscuitii de casa. Folositi-va de aceste sfaturi pentru a duce o viata lunga.