Poate te-ai saturat sa cumperi din comert condimente. Unele se nimeresc sa nu fie exact ceea ce asteptai, de aceea iti propun o scurta lectie despre condimente facute in casa. Ce face omul cu mana lui e mult mai gustos si sanatos decat ce se gaseste in comert. De multe ori mi se intampla sa cumpar condimente proaspete si sa le gasesc vestejite in frigider. Cat busuioc si cat rozmarin n-am aruncat asa, as cultiva un gazon intreg. Pana mi-am dat seama ca de fapt le pot pastra luni intregi, printr-un mic artificiu care implica o vizita in cuptor. Unele ierburi aromatice cum ar fi busuiocul si menta contin multa apa si oricat de mult le-ai usca, pe ziar – in cel mai clasic mod- se vor vesteji. Solutia este un cuptor iar procedeul este mai mult decat simplu. Ai nevoie de ierburi proaspete, o tava si hartie de copt. Incepeti etapa de jumulit frunze, alegeti-le pe cele mai frumoase, spalati-le bine si uscati-le. Asezati apoi un strat de hartie de copt pe tava, puneti frunzele intr-un singur strat si evitati sa le suprapuneti. Inveliti-le cu un nou strat de hartie de copt si faceti-le o pilota de 5 straturi de hartie. Bagati-le la cuptor la foc mic, tineti-l deschis ca sa nu se arda frunzele si lasati-le acolo timp de 3 sau 4 ore. Nu uitati sa intoarceti condimentele de pe o parte pe cealalta si scoateti-le din cuptor imediat ce devin crocante. Ultimul pas pentru condimentele facute in casa este sa le lasati sa se raceasca, apoi puneti-le la pastrare in borcane sau cutii si bagati-le la intuneric si racoare. Nu va mai ramane decat sa le presarati peste mancarea preferata pentru o aroma senzationala.